Допомога переселенцям: щодня на Житомирщині до 30 людей звертаються до Кол-центру з питань житла і гуманітарної допомоги

Допомога переселенцям: щодня на Житомирщині до 30 людей звертаються до Кол-центру з питань житла і гуманітарної допомоги

Допомога переселенцям: щодня на Житомирщині до 30 людей звертаються до Кол-центру з питань житла і гуманітарної допомоги
. Переселенці. Фото: УНІАН

Щодня на Житомирщині до обласного Кол-центру з питань розміщення тимчасово евакуйованих осіб звертаються в середньому від 20 до 30 людей. Основні питання – пошук тимчасового житла та отримання гуманітарної допомоги. Про це Суспільному повідомила у відповіді на письмове звернення керівниця департаменту соцзахисту населення ОДА Олена Грищук.

За її інформацією, загалом за час роботи Кол-центру на телефон "гарячої лінії" звернулися більше восьми тисяч переселенців.

"Спеціалісти підшуковують варіанти тимчасового розміщення, як у приватному секторі, так і у місцях компактного проживання. В кожній громаді, де планують розмістити переселенців, є відповідальні особи. Головне питання, з яким звертаються люди, це пошук тимчасового житла. Також цікавляться можливістю отримати гуманітарну допомогу. В таких випадках їм рекомендують звернутися до органів місцевого самоврядування за місцем їх тимчасового проживання", – йдеться у відповіді Олени Грищук.

Кол-центр працює цілодобово. Люди можуть звертатися на телефонами "гарячої лінії": 067-399-62-72 або 067-499-29-16.

Що відомо

  • Кол-центр з питань розміщення тимчасово евакуйованих осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії Росії, на період введення воєнного стану був утворений відповідно розпорядження голови Житомирської ОВА від 21 березня 2022 року.
  • З початку повномасштабного вторгнення Росії до України Житомирська область прийняла майже 112 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Станом на 16 січня 2023 року у Житомирській області перебуває 35693 родини з числа внутрішньо переміщених осіб, в тому числі 515 багатодітних сімей. В Житомирі станом на 19 січня на обліку – 10466 переселенців, і це найбільший показник серед міст області.

Читайте також

  • Допомога переселенцям: у Житомирі запрацювала ще одна програма допомоги внутрішьо переміщеним українцям.
  • Для тимчасового проживання переселенців у Житомирі відкрили Колективний центр.
  • Адаптація після вимушеного переїзду – проєкт психологічної та соціальної підтримки переселенців в Житомирі.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок