У Луцьку оголосили вирок неповнолітньому водію, який в'їхав у натовп на Соборності

У Луцьку оголосили вирок неповнолітньому водію, який в'їхав у натовп на Соборності

У Луцьку оголосили вирок неповнолітньому водію, який в'їхав у натовп на Соборності
Підліток у Луцькому міськрайонному суді під час обрання йому запобіжного заходу, 14 грудня 2021 рік. Фото: Суспільне Луцьк

Луцький міськрайонний суд оголосив вирок підлітку, який у грудні 2021 року влетів у натовп людей, що переходили дорогу по пішохідному переходу на проспекті Соборності.

Тоді, внаслідок аварії загинула 39-річна жінка, ще шестеро людей травмувалися.

Як розповіла Суспільному речниця прокуратури Волині Наталія Мурахевич, хлопцеві присудили сім із половиною років позбавлення воліПозбавлення волі — кримінальне покарання в Україні, яке полягає в ізоляції засудженого від суспільства та поміщенні його до кримінально-виконавчої установи. Є одним із найсуворіших кримінальних покарань..

На момент скоєння ДТП підлітку було 16 років. Його звинувачували за трьома статтями Кримінального кодексу України. Йдеться про розбійч.2. ст.187 ККУ – розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм, -, порушення ПДР, ч.2 ст.286 ККУ – Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, караються позбавленням волі від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.що спричинило смерть людини та незаконне заволодіння автівкою.ст. 289 ККУ – Незаконне заволодіння транспортним засобом карається штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Прокурори вимагали для обвинуваченого сім з половиною років позбавлення волі, суд задовольнив прохання.

Що відомо

  • 12 грудня 2021 року у Луцьку біля торгового центру, на проспекті Соборності авто в'їхало у натовп. В машині на момент аварії перебувало троє людей. Вони втікли з місця події. Усіх неповнолітніх згодом затримали.
  • 2 січня 39-річна лучанка, яку 12 грудня збив неповнолітній кермувальник на пішохідному переході на проспекті Соборності в Луцьку, померла у Волинській обласній клінічній лікарні.
  • 13 грудня 16-річному водію оголосили підозру у злочині та обрали запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт терміном на два місяці з правом відвідувати навчання в Луцькому вищому професійному училищі.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок