На війні з РФ загинув чемпіон України з десятиборства Володимир Андрощук

На війні з РФ загинув чемпіон України з десятиборства Володимир Андрощук

На війні з РФ загинув чемпіон України з десятиборства Володимир Андрощук
. Архів спортсмена

Спортсмену нещодавно виповнилось 22 роки.

Український легкоатлет-багатоборець Володимир Андрощук загинув на війні проти РФ. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив виконувач обов'язків президента федерації легкої атлетики України Євген Пронін.

Володимир Андрощук, якому 10 січня виповнилося 22 роки, представляв Україну на міжнародних змаганнях. У 2018 році легкоатлет увійшов до складу національної збірної на чемпіонат Європи U18 з легкої атлетики. Андрощук змагався у десятиборстві, однак завоювати медалі йому не вдалось. Також Володимир представляв Україну на чемпіонаті Європи U20 у 2020 році, де став шостим у сучасному п'ятиборстві.

Андрощук неодноразово ставав призером легкоатлетичних стартів в Україні. У 2019 році Володимир переміг у десятиборстві на чемпіонаті України U20.

Легкоатлет захищав Україну на бахмутському напрямку. Про його смерть стало відомо 25 січня.

Євген Пронін, повідомивши про загибель Володимира Андрощука, висловив співчуття рідним та близьким спортсмена.

"Вчора в боях за Україну загинув наш легкоатлет, багатоборець та справжній герой Володимир Андрощук! Ще буквально нещодавно ми бачили Володимира в легкоатлетичних секторах. Щирі співчуття родині, друзям та близьким. Слава усім спортсменам, полеглим за свободу України! Слава усім українським героям!"

На загибель Володимира Андрощука відреагувала Ірина Геращенко. У себе в Instagram легкоатлетка написала: "Український спортсмен, десятиборець, який мав захищати Україну на змаганнях, загинув, захищаючи Україну на фронті від росіян. Просто жахіття. Вічна пам’ять".

Читайте також: На війні з РФ загинув український переможець Кубка світу зі змішаних єдиноборств Едуард Костриця
На початок