Сім голів Дмитра Желєзного. Сумський “збірник” розповів про виступ за першу команду та плани на майбутнє

Сім голів Дмитра Желєзного. Сумський “збірник” розповів про виступ за першу команду та плани на майбутнє

Дмитро Железний – один з шести хокеїстів Сумщини, які у складі збірної команди України брали участь у чемпіонаті Європи з індорхокею серед гравців до 21 року. Крім Дмитра, до складу української збірної увійшли сумчани Богдан Товстолиткін та Денис Хмаренко і Ростислав Яковенко, Костянтин Колієнко та Єгор Махотков із Шостки.

На турнірі у чеському Німбурку Дмитро у шести поєдинках забив у ворота суперників сім м’ячів. Не зміг відзначитись лише в останньому матчі проти італійців. Його українці програли з рахунком 3:5 і посіли шосте місце з десяти команд.

"Чемпіонат запам’ятався дружньою командою. І взагалі це був мій перший чемпіонат, у якому побачив, як грають справжні гравці", — розповідає Дмитро.

Чому дев’ять років тому обрав саме хокей, Дмитро говорить: "Спочатку прийшов на перше тренування, на друге. Начебто сподобалось. І тренерка почала відноситись до мене, як до гравця. Якось так закрутилося - і вже дев’ять років. Хокей дав мені дружню команду, дружній колектив. Сенс життя".

У найближчих планах Дмитра – поїздка на тур чемпіонату України з індорхокею серед команд "Супер ліги". Там його нинішня команда – збірна Сумської області – нині посідає третє місце з шести команд-учасниць.

"Це останній тур. Розраховую на призові місця. Будемо намагатися забрати третє, друге місце", — ділиться спортсмен.

У майбутньому 19-річний Дмитро бачить себе у хокеї: "Буду, звісно, в хокеї. Якщо все буде добре – я буду продовжувати займатися".

Читайте також

  • Медалі сумської бігунки. Легкоатлетка Діана Гончаренко розповіла про свій спортивний шлях.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок