Який стан ринку нерухомості у Хмельницькому

Який стан ринку нерухомості у Хмельницькому

Який стан ринку нерухомості у Хмельницькому
. Суспільне Хмельницький

Ринок нерухомості Хмельниччини за майже рік воєнного стану "просів" удвічі, розповідає керівниця однієї з хмельницьких рієлторських компаній Інна Лиса. За її словами, впродовж цих місяців продавців нерухомості було більше, ніж покупців.

Жителька Луганської області Олена розповідає: коли її місто почали активно бомбардувати, поїхали на захід країни. Зупинилися в Хмельницькому, шукали тут житло та не змогли купити й найдешевшого.

"Коли ми приїхали, в нас була певна сума коштів, але ціни на житло тут були такі, що ми шоковані. В нас в місті одно чи двокімнатна квартира в центрі коштує 12 тисяч, а тут 20. Ми були шоковані", -каже Олена.

Житлом економ-класу одно чи двокімнатними "хрущівками" не в центрі міст найбільше цікавилися впродовж року, розповідає керівниця хмельницької рієлторської компанії Інна Лиса. Каже: найдешевший сегмент - від 20 до 30 тисяч доларів, залежно від ремонту, транспортної розв'язки і техніки.

За її словами, цікавилися впродовж року місцеві й приїжджі житлом середнього класу. Приміром, розповідає, трикімнатними квартирами в нових будинках, які коштують від ста тисяч доларів, бо один квадратний метр у гривнях вартує від 20 до 30 тисяч гривень. Скільки купляли такого житла, каже, комерційна таємниця.Хоча новобудови, за її словами, покупців мало цікавили, бо хочуть заїхати до помешкання одразу.

Керівники двох будівельних компаній Хмельницького, з якими ми спілкувалися, кажуть: житло будують, та продається воно надто повільно.

Вартість житла в новобудовах і старих будинках за рік майже не змінилася, каже Інна Лиса. Натомість, розповідає, вартість оренди злетіла вгору, бо був попит, і долар підскочив.

Олена каже: винаймає трикімнатну квартиру в мікрорайоні Дальні Гречани за 6 тисяч гривень плюс комунальні послуги.

Зі слів рієлторки, останнім часом на ринку нерухомості Хмельниччини спостерігається незначне здешевлення вартості житла.

Читайте також

  • Як на Хмельниччині отримати компенсацію за придбані електрогенератори
  • У Хмельницькому стартував конкурс читців "Квітка Прометея"

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок