Польща скасовує масковий режим і відкриває кінотеатри та басейни

Польща скасовує масковий режим і відкриває кінотеатри та басейни

Польща скасовує масковий режим і відкриває кінотеатри та басейни
. АР

З 30 травня у Польщі скасовують обов’язкове носіння масок на вулицях, а з 6 червня дозволять масові зібрання до 150 осіб та відкриють філармонії, театри, кінотеатри і спортивні заклади, у тому числі басейни та фітнес-клуби.

Про це оголосив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає RMF24.pl.

За його словами, діятиме єдиний принцип: у загальнодоступному просторі, де можливо дотримуватись 2-метрової дистанції, носіння масок не буде обов'язковим, проте у магазинах, церквах та у транспорті рот і ніс досі доведеться прикривати.

"З 30 травня багато чого зміниться", — сказав він, зазначивши, що у ході четвертого етапу послаблення карантину знімуть обмеження щодо кількості покупців у магазинах, а з 31 травня усувається ліміт на кількість вірян під час богослужінь у костелах та церквах.

Моравецький також повідомив, що з 6 червня скасовуються обмеження у всіх сферах економіки, тож запрацюють філармонії, театри, кінотеатри, а також басейни, фітнес-клуби і солярії.

Проте клуби й дискотеки залишаться зачиненими.

Польський прем’єр наголосив, що з 6 червня дозволять весілля та інші масові зібрання, на яких зможуть перебувати до 150 осіб.

Віцепрем’єр-міністр, міністр культури і національної спадщини Пьотр Глінський уточнив, що театри та кінотеатри функціонуватимуть в обмеженому режимі — зали можуть бути заповнені лише наполовину.

Станом на 27 травня у Польщі зареєстровано 22 303 випадки коронавірусної хвороби, з них 229 — за останню добу.

Усього за час пандемії у Польщі зафіксовано 1025 летальних випадків, 10 303 осіб одужали.

Що відомо

  • 17 травня у польській столиці Варшаві поліція застосувала сльозогінний газ до учасників акції протесту, які вимагали від влади рішучих дій щодо відкриття бізнесу, який припинив працювати через коронавірус.
  • Україна відновила роботу пункту пропуску "Шегині". Це єдиний пункт пропуску на українсько-польській ділянці, де обладнаний піший перехід.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ситуація з коронавірусом в Україні розвивається за сценарієм Польщі, що набагато краще, ніж в інших країнах, зокрема в Іспанії та Італії.
На початок