"Вони підтягують сили, ми їх знищуємо" — Гуменюк про ситуацію на лівобережжі Херсонщини

"Вони підтягують сили, ми їх знищуємо" — Гуменюк про ситуацію на лівобережжі Херсонщини

"Вони підтягують сили, ми їх знищуємо" — Гуменюк про ситуацію на лівобережжі Херсонщини
. Наталя Гуменюк. Фото: Суспільне Одеса

Російські війська на лівобережжі Херсонщини підтягують резерви на лівобережжя, а Сили оборони їх знищують — тримають під вогневим контролем місця базування російської армії. Про це в етері національного марафону розповіла керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

"Ми знаємо, що прибувають мобілізаційні ресурси невеликими партіями. Їх підтягують зокрема на лівобережжя, тому що втрати, яких вони зазнають від нашого вогневого контролю їх місць базування, досить потужні. Їм доводиться переобладнувати медичні установи, навіть специфічні, у шпиталі. На лівобережжі йде потужна робота з ліквідації наслідків наших ударів і евакуація поранених", сказала Гуменюк.

За її словами, групи російських військ, хоч і не часто, проте пробують перетнути Дніпро. Наталія Гуменюк називає такі спроби системними й каже, російські окупанти намагаються зайняти позиції, з яких їм буде краще спостерігати за розвитком подій на правому березі та підбирати об'єкти для ураження.

"Ці позиції на островах вони намагаються зайняти в тому числі й для розташування своїх мінометних груп, щоб продовжувати терор мирного населення. Сили оборони протидіють цій активності та встановлюють вогневий контроль, щоб не дозволити ворогу наближатися", сказала Гуменюк.

Також вона прокоментувала рейд в тимчасово окуповану Нову Каховку спецпідрозділу ГУР МО України за підтримки ЗСУ.

"Така операція досить ризикована, тому що йде потужне контрбатарейне протистояння на цій ділянці. І протидія тим силам ворога, які мають можливість підтягувати резерви — це ризиковано. Але ця вдала спроба — це ще один удар по морально-психологічному стану ворога. Вони не відчувають себе господарями на тій території, які вони вважали сталою для своїх оборонних позицій", сказала Наталія Гуменюк.

Що відомо

  • В ніч з 23 на 24 січня група спеціального призначення Головного управління розвідки Міністерства оборони України за підтримки Збройних сил України провела розвідувальний рейд в тил російської армії у районі Нової Каховки та знищили їх передовий пункт управління.
  • 24 січня у Херсоні російська армія обстріляла пологовий будинок, школу та поліклініку. Поранених немає.
  • 23 січня російська армія обстріляла Антонівку поблизу Херсона. Пролунало щонайменше шість вибухів.

Читайте також

336 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок