97 донорів: жителі Звягеля здавали кров для Збройних сил України

97 донорів: жителі Звягеля здавали кров для Збройних сил України

97 донорів: жителі Звягеля здавали кров для Збройних сил України
. Жителі Звягельської громади здають кров. 24 січня 2023 року. Фото: Фейсбук Житомирського обласного Центру крові

24 січня жителі міста Звягель на Житомирщині здавали кров для Збройних сил України. Поповнити банк донорської крові для військових прийшли 97 людей, розповів Суспільному керівник Житомирського обласного центру крові Анатолій Чугрієв.

За його словами, 97 донорів – це дуже велика цифра, яка вплине на відновлення запасу для всіх лікарень області. Забір крові робила виїзна бригада обласного центру крові. За словами Анатолія Чугрієва, починаючи з нового року, центр виїжджає по області двічі на тиждень. На відміну від попереднього року, коли такі виїзди відбувалися раз у тиждень.

"Якщо аналізувати за рік, то 43 відсотки донорів були прийняті саме на виїзній формі забору крові. Це ще раз підтверджує те, що ми спрогнозували раніше – виїзна форма заготовлення крові дозволяє залучити все населення області і дати можливість людині проявити себе. Виїзна форма забору крові не просто має бути – вона дасть можливість всім нашим пацієнтам і військовим отримати достатню кількість якісних компонентів крові", – каже Анатолій Чугрієв.

97 донорів: жителі Звягеля здавали кров для Збройних сил України
Анатолій Чугрієв, директор Житомирського обласного центру крові. Житомир, 3 листопада 2022 року. Фото: Анжеліка Нестерчук для Суспільне Житомир

За словами Анатолія Чугрієва, до кінця місяця виїзна бригада обласного центру крові працюватиме ще у Довбиші, Червоному та Андрушівці.

Що відомо

  • Здати кров можна буде і у вихідний – Житомирський обласний центр крові почав працювати по суботах.

Читайте також

  • 4000 окопних свічок за три місяці виготовив Василь Малецький з Центру обліку бездомних осіб у Житомирі.
  • 21 грудня Житомир долучився до всеукраїнської акції "Найтепліший день донора", під час якої донори зібрали 30 літрів крові для маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення Житомирської обласної дитячої лікарні.
  • Харківщина та Херсонщина засипані мінами – сапер із Житомирщини Олександр Павленко про роботу на деокупованих територіях.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок