ЄС схвалив військову допомогу Україні на 500 мільйонів доларів — Боррель

ЄС схвалив військову допомогу Україні на 500 мільйонів доларів — Боррель

Важливо
ЄС схвалив військову допомогу Україні на 500 мільйонів доларів — Боррель
Високий представник Європейського Союзу Жозеп Боррель спілкується з журналістами перед зустріччю міністрів закордонних справ ЄС, Брюссель, Бельгія, 23 січня 2023 року. AP

Рада міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу на зустрічі у Брюсселі схвалила новий транш військової допомоги Україні у розмірі 500 мільйонів євро від Європейського фонду миру.

Про це 23 січня за результатами зустрічі заявив очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель.

"Сьогодні ми досягли домовленості про надання сьомого траншу військової підтримки з додатковими 500 мільйонами доларів США та додатковими заходами допомоги на суму 45 мільйонів доларів США для Збройних сил України, які тренуються нашою Європейською тренувальною місією", — зазначив він.

Агентство Reuters також повідомило про схвалення пакета із посиланням на кілька джерел серед дипломатів, при цьому співрозмовники видання зауважили, що під час зустрічі її учасники також намагалися схилити Німеччину сприяти передачі Україні танків Leopard 2.

"Багато хто вважає, що німецькі танки Leopard, які стоять на озброєнні армій по всій Європі, найкраще підходять для України, але Берлін має дати дозвіл на їхній продаж, чого він ще не зробив", — зазначається в повідомленні.

Раніше кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк повідомив, що під час зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів Європейського Союзу, яка відбувається 23 січня у Брюсселі, Угорщина запевнила, що не чинитиме опору в наданні чергового пакета військової підтримки для України.

Читайте також

Польща допоможе отримати Leopard, Україна збільшує резерви військовослужбовців. 334 день війни. Онлайн

На початок