Погрози школам Бучі не підтвердились, навчальний процес відновлюють

Погрози школам Бучі не підтвердились, навчальний процес відновлюють

Погрози школам Бучі не підтвердились, навчальний процес відновлюють
. Фото: Поліція Київської області/Telegram

Усі школи Бучі на Київщині з вівторка, 24 січня, працюватимуть у штатному режимі. Погрози навчальним закладам не підтвердились. Проте батьків і учнів просять бути пильними.

Про це повідомив начальник управління освіти Бучанської міської ради Олег Цимбал.

За його словами, два навчальні заклади Бучі отримали погрози щодо можливого теракту. Відповідні листи надійшли на електронну адресу шкіл, після чого ці заклади перевірили поліція та кінологи. Наразі загроза не підтвердилась, тож ухвалили рішення не переривати навчальний процес.

У поліції Київської області підтвердили, що зранку 23 січня до Бучанського управління поліції надійшла інформація від керівників двох шкіл щодо отриманих повідомлень про загрозу. На місці події прибули поліцейські та інші служби. Усіх учнів та працівників терміново евакуювали.

Поліцейські зі службовими собаками перевірили стан безпеки у школах Бучі
Поліцейські зі службовими собаками перевірили стан безпеки у школах Бучі. Фото: Поліція Київської області/Telegram

Правоохоронці перевірили будівлі та прилеглі території двох навчальних закладів Бучі. Підозрілих людей чи предметів не виявили.

школи, перевірка
Фото: Поліція Київської області/Telegram

Водночас в Управлінні освіти Бучанської міськради просять батьків та вчителів бути пильними і повідомляти про підозрілі предмети чи сторонніх людей біля шкільних будівель до поліції за номером "102", а також охороні та керівникам закладів.

Що відомо про погрози навчальним закладам Київщини

У Броварах на Київщині 23 січня школярів відпустили додому через повідомлення про можливий теракт. Поліція обстежує навчальні заклади. Інформація про загрозу поки не підтвердилась. Підозрілих людей чи предметів не виявлено.

Столичні правоохоронці 15 грудня перевірили інформацію про нібито замінування кількох шкіл Києва. Вибухонебезпечних предметів не виявили.

7 жовтня також повідомлялось про ймовірне замінування шкіл Києва. У навчальних закладах провели евакуацію дітей, а правоохоронці перевірили приміщення на наявність вибухонебезпечних предметів.

Також правоохоронці перевіряли інформацію про замінування столичних шкіл 29 вересня. Вчителі евакуйовували дітей у безпечні місця. Інформація про мінування не підтвердилася.

Читайте також

Поліцейська асоціація з Естонії підтримала службових собак Києва

На початок