В Івано-Франківську провели книжковий форум на підтримку ЗСУ

В Івано-Франківську провели книжковий форум на підтримку ЗСУ

В Івано-Франківську провели книжковий форум на підтримку ЗСУ
. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Книжковий форум на підтримку 102 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ відбувся в одному з громадських просторів Івано-Франківська. У ньому взяли участь шість видавництв, серед яких — "Відкриття" з Харкова. Більшість представлених ними книг — це історії переселенців з 2014 року та розповіді про події повномасштабної війни, повідомляє кореспондентка Суспільного з місця події.

Презентували харківське релоковане видавництво книг Катерина Банделет та Олександра Ломака.

"Наші книжки їздять на фронт. Вони потрапляли на окуповані території, зараз вже — деокуповані регіони. І це — зворушливо. Кожна історія, кожен відгук — ми плачемо завжди", — каже представниця видавництва "Відкриття" Олександра Ломака.

У Івано-Франківську провели книжковий форум на підтримку ЗСУ
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Частину грошей від продажу книг планують передати на потреби 102 окремої бригади. Решту, за словами співорганізаторки книжкового форуму Вероніки Міліневич, спрямують на розвиток видавництв.

"Щоб люди могли відволіктися від війни, відпочити. Також, щоб був розвиток літератури. І, найголовніше, це зібрати гроші для наших військовослужбовців ЗСУ", — говорить Вероніка Міліневич.

У Івано-Франківську провели книжковий форум на підтримку ЗСУ
Співорганізаторка книжкового форуму Вероніка Міліневич. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Одна з відвідувачок книжкового форуму Тетяна Зелінська придбала собі три книги. Дівчина взяла вживані видання, адже 100% їхньої вартості перерахують на потреби ЗСУ.

"Це — не перший захід, на якому продають книжки для ЗСУ, який я відвідую. Люблю читати після роботи, а тут можна поєднати корисне з приємним. Є шанс придбати книгу за невеликі гроші й допомогти військовим", — каже Тетяна Зелінська.

У межах заходу організатори також запланували літературні дискусії та вечір акустичної музики.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок