Проєкт "ONUKA. Душа народу" отримав відзнаку на міжнародному фестивалі

Проєкт "ONUKA. Душа народу" отримав відзнаку на міжнародному фестивалі

Проєкт "ONUKA. Душа народу" отримав відзнаку на міжнародному фестивалі
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Відеороботу "ONUKA. Душа народу" відзначили на міжнародному фестивалі “International sound video awards 2022/2023”, який відбувся в Празі.

Проєкт переміг у категорії “Найкращий режисер музичного відео”.

Про це Суспільному повідомила керівниця проєкту “Онука. Душа народу” Оксана Тунік-Фриз.

За її словами, над роботою працювала режисерська команда. Сама вона виступила авторкою ідеї. Віталій Молчанов — режисер, який працював зі знімальною групою над матеріалом в цілому. Олександр Лаптій був режисером відтворення архівних сцен Голодомору.

Наш проєкт здобув золото на фестивалі. Ми відправляли роботу ще на інші міжнародні конкурси, це перший, який пройшов, я думаю, що в нас будуть ще нагороди, однак поки є ця”.

Нагадаємо, кліп "Душа народу" презентували до Дня пам’яті жертв Голодоморів. Це – перша частина великого проєкту в рамках діяльності громадської ради "Єдиний мистецький простір".

Працювали над цією відеороботою два місяці, над зйомками – близько місяця. Вони проходили в зруйнованій під час бойових дій на Чернігівщині церкві в селі Лукашівка.

У "Душі Народу" об’єдналися ONUKA та митці Чернігівщини. Зокрема, заслужений артист України Олексій Биш, Любов Вєселова, Ірина Лозовська, Наталя Рибенок, Василіса Пунтус, Євгенія Фалько, Валентина Гаркуша, Олександр Козянко, Станіслав Аракілян, Нікіта Гірня, Артур Кононович, Степан Фриз, Юлія Найда, Іван Мацак, Андрій Топчій, Маргарита Вавілова, Марина Шило, Маша Притула.

Читайте також

«Щедрик» завжди в моді: як про твір розповідають викладачі коледжу та співають студенти у Чернігові

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок