Поля розмінують після обстеження логістичних шляхів. На Херсонщині 600 тисяч гектарів заміновано

Поля розмінують після обстеження логістичних шляхів. На Херсонщині 600 тисяч гектарів заміновано

Поля розмінують після обстеження логістичних шляхів. На Херсонщині 600 тисяч гектарів заміновано
. Херсонщина. Вибухотехніки проводять обстеження території поблизу Олександрівки Фото: Олег Марчук/Facebook

На деокупованій частині Херсонщини 600 тисяч гектарів території заміновані. В першу чергу розміновують логістичні шляхи, потім перейдуть до агросектору. Про це в ефірі загальнонаціонального марафону заявив керівник пресофісу Херсонської ОВА Толоконніков.

За його словами, Херсонська область щільно замінована. Російські окупанти при відступі залишали міни по всій території. Зараз потрібно розмінувати логістичні шляхи, а потім – агросектор.

"Наразі ми навіть не знаємо точного об'єму замінування, тому що за даними Нацполіції, ДСНС близько 600 тисяч гектарів деокупованої території Херсонщини заміновані. Щодня ДСНС і піротехніки Нацполіції продовжують роботу свою. За вчора обстежили вибухотехніки Нацполіції близько 10 гектарів і 11 гектарів ДСНС", повідомив керівник пресофісу ОВА.

Також Олександр Толоконніков наголосив, що сільгоспвиробникам не варто звертатись за послугами з розмінування до компаній, які не мають ліцензії, оскільки це не гарантує безпеку. Повідомив, що обласна військова адміністрація співпрацює з міжнародними організаціями з надання спецтехніки для розмінування Херсонської області.

Що відомо

  • На території Бериславської громади дві людини підірвались на мінах.
  • 15 січня поблизу Великої Олександрівки на міні, залишеній російськими окупантами, підірвались двоє людей. Вони загинули на місці.
  • На Херсонщині за добу, 3 січня, четверо людей загинули, підірвавшись на мінах. Ще одного чоловіка доставили до лікарні з мінно-вибуховою травмою та контузією.
  • На Херсонщині у Бериславському районі п'ятеро людей підірвались на мінах. Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за порушення законів і звичаїв війни Кримінального кодексу України.
  • На Херсонщині продовжують розміновувати території. Тікаючи, російські військові залишили міни на дорогах, у лісосмугах, полях, будівлях та житлових будинках.

Читайте також

"Тримаємо оборону міцно і готові до будь-якого розвитку подій". Єрін про ситуацію на Херсонському напрямку

331 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок