У Чернівцях поки не прийняли рішення про відновлення руху маршруток

У Чернівцях поки не прийняли рішення про відновлення руху маршруток

У Чернівцях поки не прийняли рішення про відновлення руху маршруток
. Суспільне Чернівці

На засіданні виконкому обговорювали проект рішення про відновлення руху автобусів в режимі спецперевезень. Їх пропонували запустити на маршрутах, за якими не курсують тролейбуси. Водночас мали тимчасово підвищити ціну на проїзд до 10 гривень, адже перевозити пасажирів можна лише на сидячих місцях.

Втім на виконкомі за питання не голосували. Відтак дозвіл на курсування маршруток розгляне міська комісія з надзвичайних ситуацій. Про це у коментарі Суспільному сказав мер Олексій Каспрук.

Водночас рішення про підняття тарифу може приймати лише виконавчий комітет.

Членкиня виконкому Наталія Фрунзе каже, що підвищувати тариф зараз неправильно через те, що багато чернівчан під час карантину не мали стабільного заробітку.

За можливості перевозити лише на сидячих місцях, перевізники розраховують на 10 гривень, сказала перевізниця Павліна Храпчинська.

За словами начальниці планово-економічного відділу міської ради Ольги Гладишевої, аби покрити витрати на пальне і зарплати, ціна на проїзд має зрости.

Якщо міська комісія з надзвичайних ситуацій відновить рух автобусів в режимі спецперевезень, на маршрути зможуть вийти ті перевізники, які погоджуються із тарифом в 5 гривень, каже міський голова Олексій Каспрук.

Що відомо:

  • 17 березня у Чернівцях повністю призупиняють рух громадського транспорту в зв'язку з поширенням інфекційного захворювання.
  • З 19 березня електротранспорт почав працювати в режимі спеціальних перевезень. Таким транспортом можуть скористатися працівники медичних установ, поліції, служби надзвичайних ситуацій та підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста.
  • 18 травня міська комісія з питань техногенної безпеки розширила перелік пасажирів, які можуть користуватись спецперевезеннями в тролейбусах. Для цього потрібна довідка з місця роботи.
На початок