Голова Європейської Ради відвідав українських військових

Голова Європейської Ради відвідав українських військових

Голова Європейської Ради відвідав українських військових
. Фото: Twitter / Шарль Мішель

Шарль Мішель відвідав українських військових в одному із реабілітаційних центрів у Києві. Він зазначив, що для ЄС важливо надавати фізичну та психологічну підтримку бійцям.

"Для нас важливо надавати допомогу якомога більше, тому що ця діяльність тут є фундаментальною. Важливо забезпечити фізичну підтримку, але також дуже важливою є і ментальна, психологічна підтримка", — заявив Мішель.

За його словами, це також частина діяльності, в якій ЄС повинні більше підтримувати Україну в майбутньому. Він зазначив, що сьогодні зустрінеться з Президентом Володимиром Зеленським і обговорить з ним спільні конкретні заходи, аби надати більше допомоги.

Голова Європейської Ради відвідав українських військових
Фото: Twitter / Шарль Мішель

"І я хотів би повторити, що ви можете розраховувати на людей в Європейському Союзі. Українці борються і чинять опір за своє власне майбутнє, за майбутнє своїх дітей. Всі ми знаємо, що українці також борються за безпеку Європи, а також за мрії всіх європейців, за обіцянки ЄС, які полягають у мирі та процвітанні", — сказав голова Європейської Ради.

Він нагадав про надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС, додавши, що тільки спільними зусиллями "ця мрія стане реальністю".

Що відомо про візит Шарля Мішеля в Київ

Президент Європейської ради Шарль Мішель сьогодні, 19 січня, прибув до Києва. На порядку денному зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським, прем’єр-міністром Денисом Шмигалем і депутатами українського парламенту.

Під час спілкування з журналістами голова Європейської Ради запевнив, що працює над питанням поставок боєприпасів та систем озброєння для України.

Раніше Шарль Мішель відвідував Україну у квітні 2022 року. Тоді президент Європейської Ради зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським. Політики обговорили подальші антиросійські санкції, економічну підтримку України та спільне розслідування воєнних злочинів РФ.

Читайте також

Гаубиці та гранатомети: Естонія ухвалила новий пакет військової допомоги для України

На початок