Викладачі Чернівецького національного університету готують школярів до мультипредметного тесту

Викладачі Чернівецького національного університету готують школярів до мультипредметного тесту

Викладачі Чернівецького національного університету готують школярів до мультипредметного тесту
. На фото викладач університету проводить заняття в укритті під час повітряної тривоги. Фото: Суспільне Чернівці

У Чернівецькому національному університеті випускників готують до мультипредметного тесту. Безплатні заняття для школярів 11-их класів проводять викладачі вишу.

Заняття вирішили організувати, бо в умовах відключень електрики школярам важче готуватись до іспитів, розповів Суспільному голова студентського парламенту Андрій Капаци.

"Не у всіх є фінансові та технічні можливості. Різна ситуація у школах та сім’ях. Тому ми вирішили організувати цей проєкт в очному форматі", – каже Андрій.

Випускник Денис Остащук займається з репетитором вдома. Втім вирішив зареєструватися на підготовку в університеті. Відвідав вже чотири заняття.

"Поки був коронавірус та війна, це нам було не на руку. Нам потрібно, щоб нас краще готували. Заняття – корисні, особливо предмети, які нам потрібні для ЗНО", – розповідає Денис.

Заняття проводять очно двічі на тиждень з чотирьох предметів: української мови, математики, історії України та англійської. У випадку повітряної тривоги продовжують займатися в укритті.

"Зараз важко, адже в країні війна, світло вимикають. Це гарна можливість, коли викладачі можуть пояснити це, до того ж не дистанційно", – каже випускниця Юлія Ільін.

Кожну тему читає інший викладач. Для асистента кафедри диференційних рівнянь Богдана Яшана сьогодні було перше заняття.

"Ми з ними проходили показникові й тригонометричні рівняння та нерівності. Хотів допомагати учням, щоб вони краще склали цей тест, адже вони багато чого пропустили на навчанні під час ковіду та під час воєнного стану в Україні".

Заняття відвідують 70 випускників шкіл – найбільше учнів з Чернівецької та Сторожинецької громад. Усі вони зареєструвалися на підготовчі заняття через форму, яку організували студентський парламент університету та департамент освіти Чернівецької ОВА.

Що відомо

  • Національний мультипредметний тест — форма вступного іспиту для здобуття ступеня бакалавра в Україні. Її ввели замість ЗНО у 2022 році через повномасштабне російське вторгнення в Україну.

Читайте також

У Чернівцях проводять безкоштовний зимовий табір для дітей: які заняття можна відвідати

"Без світла діти боялися сидіти в укритті". Громада на Буковині отримала генератори для садків

На початок