"Новорічний арт" від патрульних організували у Сумах для дітей-переселенців

"Новорічний арт" від патрульних організували у Сумах для дітей-переселенців

"Новорічний арт" від патрульних організували у Сумах для дітей-переселенців
. Суспільне Суми

Новорічний майстер-клас з малювання для дітей-переселенців організували працівники патрульної поліції області. Участь взяло близько 20 дітей. Провели "Новорічний арт" у сумському Конгрес-центрі.

Головна мета таких зустрічей, говорить старша інспекторка сектору зав’язків з громадськістю управління патрульної поліції Ксенія Красовська – дати можливість дітям поспілкуватися з ними. Цього разу герої, яких зображуватимуть діти – це сніговик та символ нового 2023 року.

майстер клас
Суспільне Суми

Малювання, говорить художниця Наталія Низова, це перш за все можливість поспілкуватися: "Розказати якісь свої історії, бо в кожного вона може бути своя. По-друге, творчий процес завжди діток зближує. Хтось уже знає, як там змішувати фарби, а хтось ні. Один одному допомагають".

Двох доньок привела на заняття Марина Вінійчук. Вони до обласного центру переїхали чотири місяці тому, бо їхнє село обстрілюється, розповідає жінка: "Дітки знаходяться вдома на онлайн навчанні, сюди прийшли спробувати розвіятися трішки від обставин".

майстер клас
Суспільне Суми

Малюнок фарбами під керівництвом художниці учасники створюють покроково. На все мають півтори години.

"Я навчилась малювати гарно зайчика, мені стало легше малювати сніговиків, шапки різні. Мені хочеться знайти нових друзів, які добре малюють, проводити наживо час, а не онлайн завжди", — ділиться учасниця майстер-класу Анастасія Роєнко.

Записатись на "Новорічний арт" можна було через гугл-форму, яку в себе на сторінках у соцмережах розміщує Перший сумський гуманітарний штаб.

майстер клас
Суспільне Суми

"На початку створення поліції, коли ми приходили в заклади освіти, ми чули від дітей, що ви страшні та нас заберете. І ми їм пояснюємо, що ні, ми нікого забирати не будемо і коли ми вже з ними розмовляємо, щось розповідаємо Вони тоді в кінці підходять і нас обнімають і кажуть "а ви не такі, як казали" і таким чином ми реально демонструємо, що ми живі, ми реальні, ми відкриті, з нами просто", — говорить старша інспекторка сектору зв'язків з громадськістю управління патрульної поліції Ксенія Красовська.

Подібну зустріч патрульна поліція вже організувала перед Різдвом. Тепер традицію, говорить Ксенія Красовська, планують продовжувати.

Читайте також

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок