Чому гроші за проїзд списують пізніше: пояснюють у "Чернігівській транспортній компанії"

Чому гроші за проїзд списують пізніше: пояснюють у "Чернігівській транспортній компанії"

Чому гроші за проїзд списують пізніше: пояснюють у "Чернігівській транспортній компанії"
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Чернігівці скаржаться, що гроші за проїзд з їх карток списуються пізніше. Інколи буває так, що транзакція проходить на наступний день, або навіть через декілька днів після поїздки. За словами наших підписників, буває й так: людина проїхала один раз, а гроші з картки знялися декілька разів.

Так, до Суспільного звернувся чернігівець Максим Ворона, який розповів ситуацію, в який опинилася його дружина.

Жінка сьогодні, 13 січня, один раз проїхала у маршрутці, розрахувавшись карткою за проїзд. Пізніше, протягом дня, з її картки чотири рази зняло гроші по 12 гривень. Жінка звернулася до банку, де їй порадили заблокувати картку.

І після цього, за словами Максима Ворони, ще чотири рази приходило повідомлення про зняття коштів, але, оскільки картка була вже заблокована, транзакції не відбулись.

Також у Телеграм-бот Суспільного надійшло повідомлення, де описали таку ж проблему.

Пізніше Максим Ворона повідомив, що подібна ситуація трапилася також з його колегою жінка проїхала в маршрутці один раз, у понеділок, а кошти зняли сьогодні, 13 січня, але двічі. Максим Ворона каже, це перший випадок саме в його родині, до того кошти знімалися день у день, і постфактум транзакції не відбувалися.

За коментарем щодо роз’яснення ситуації Суспільне звернулося до директора "Чернігівської транспортної компанії" Артема Тарасенка. Він пояснив так:

“Оплата карткою у транспорті відрізняється від оплати карткою в магазині. Люди їдуть в "кредит". Коли вони прикладають картку або телефон до валідатора, то фіксується номер картки й все. А потім, коли валідатор ввечері вивантажується, то передається інформація на банк і банк починає списувати гроші. Списання відбуватися може о 20-й годині вечора, о 21-й тощо. Тому що система “офлайнова”, ми не працюємо “онлайн”. Так вона працює”.

Він додав, що на сайті "Чернігівської транспортної компанії" є вся інформація щодо цього.

Також сьогодні, 13 січня, на Фейсбук-сторінці компанії з’явилось таке повідомлення.

“У звʼязку з регулярними вимкненнями електроенергії й відповідно перебоїв зі звʼязком певна частина транзакцій (за листопад-січень) оплати банківськими картками (Google Pay, Apple Pay, Mi Pay) із затримкою потрапила у чергу на списання еквайром. Оброблення черги відновилося 13 січня й відбуваються списання за раніше здійснені й ще не оплачені поїздки”.

Читайте також

У Чернігові запрацює тролейбусний маршрут №8Т: як він курсуватиме

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок