На Харківщині відновили реєстрацію на виплати від ООН

На Харківщині відновили реєстрацію на виплати від ООН

На Харківщині відновили реєстрацію на виплати від ООН
. У Харкові почали оформлювати грошову допомогу від ООН. 14 жовтня, 2022. Фото: Суспільне Харків

16 січня на Харківщині запрацюють виїзні мобільні групи, які прийматимуть заявки на грошову допомогу від ООН.

Про це Суспільне Харків повідомила речниця благодійного фонду "Право на захист", який приймає звернення.

За словами Марини Орехової, пункт реєстрації, що розташований на базі ЦНАПу, відновлює свою роботу на вул. Гімназійна набережна, 26.

Інформувати про роботу виїзних мобільних груп та про зміни у роботі пункту реєстрації благодійний фонд буде у Telegram-каналі "Допомога УВКБ ООН Харківська область".

"Поки що ми реєструємо за тими критеріями, що й були у 2022 році. Але, можливо, будуть змінюватися умови програми. У січні ще цього не буде", — каже Марина Орехова.

Як працюватимуть мобільні групи

"Виїжджати у населені пункти будемо за чергою та потребою. Буде враховуватися кількість переселенців, які проживають у громаді. Якщо їх багато, то першочергові виїзди будуть саме туди. Також ми враховуємо безпековий фактор: якщо будуть обстріли, то реєстратори не зможуть виїхати", — говорить Орехова.

Поки що у фонді не надають повний перелік громад, куди планують виїжджати мобільні групи.

Що таке допомога від ООН

Грошова допомога від ООН — одноразова виплата в розмірі 2220 гривень щомісячно на одну людину. Грошову допомогу отримують протягом 3 місяців.

Звертатися з заявками можуть переселенці або постраждалі внаслідок воєнних дій жителі Харківської області, які раніше не отримували допомогу від міжнародних організацій та мають дохід, менший за 5400 гривень.

На виплати від ООН можуть претендувати:

  • родина, яка має лише одного з батьків з одним або кількома дітьми до 18 років, або з людьми похилого віку (55 років і старше);
  • родина, яку очолює одна або кілька самотніх людей похилого віку (55 років і старше) або людина похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми до 18 років;
  • родини з однією або декількома членами, яка мають інвалідність, хронічні захворювання;
  • прийомні сім'ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібні документи).

Що відомо

  • З 16 грудня реєстрацію заявок на виплати від ООН тимчасово припинили. Проте ООН продовжував надавати виплати, а також розглядав ті заявки, які за якихось причин "зависли".

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок