Реєстрацію на виплати від ООН призупиняють на Харківщині: що відомо

Реєстрацію на виплати від ООН призупиняють на Харківщині: що відомо

Реєстрацію на виплати від ООН призупиняють на Харківщині: що відомо
. Фото ілюстративне: Суспільне Харків

Близько 22,5 тис. жителів Харківщини подали заявки на грошову допомогу від ООН. З 16 грудня благодійний фонд "Право на захист", який приймав звернення, призупиняє роботу.

Про це повідомила речниця фонду Марина Орехова.

"З вересня по грудень наші мобільні реєстратори працювали з Лозівською, Близнюківською, Сахновщинською, Краснокутською, Красноградською, Валківською, Коломацькою, Нововодолазькою, Солоницівською громадою. На сьогодні, не дивлячись на постійні тривоги та відключення світла, ми зареєстрували близько 4500 людей у ЦНАПі та 18000 по Харківській області", — сказала Орехова.

Строки програми

Наприкінці тижня заявки тимчасово не прийматимуть, повідомила речниця фонду.

"Цей тиждень до 16 грудня включно приймаємо заявки за попереднім записом через електронну чергу та тільки в ЦНАПі. Після 16 грудня пункт у Харкові не працюватиме", — сказала Орехова.

Грошову допомогу від ООН могли отримати певні категорії переселенців та постраждалих внаслідок воєнних дій, нагадала Орехова.

"Після 16 грудня хоч і не будуть працювати реєстраційні пункти, наша робота та робота партнера продовжиться. ООН продовжить надавати виплати, а також розглядати ті заявки, які за якихось причин "зависли", — сказала речниця фонду.

Орехова каже, якщо через два місяці з моменту реєстрації гроші не надійшли, людині треба звернутися на гарячу лінію ООН (будні, з 9:00 до 18:00) за номером 0 800 307 711 та перевірити коректність даних у заявці.

Що відомо

  • Восени у Харкові почали оформлювати грошову допомогу — це багатоцільова програма грошової допомоги від Управління верховного комісара ООН у справах біженців.
  • Агентство ООН у справах біженців (Управління Верховного комісара ООН у справах біженців) надає грошу допомогу у розмірі 2220 гривень на одну людину. Максимальний термін отримання допомоги за програмою — шість місяців (якщо людина подала заявку до 1 вересня, якщо пізніше — інформацію треба уточнювати в Telegram-каналі проєкту).
На початок