На війні загинув військовослужбовець з Івано-Франківщини Іван Свидюк

На війні загинув військовослужбовець з Івано-Франківщини Іван Свидюк

На війні загинув військовослужбовець з Івано-Франківщини Іван Свидюк
. Фото: Facebook/Вигодська селищна рада

У ніч на 12 січня 2023 року на Дніпропетровщині загинув військовослужбовець із села Шевченкове Вигодської громади Іван Свидюк. Про у коментарі Суспільному розповів селищний голова Вигодської громади Микола Мацалак.

За його словами, Іван Свидюк із 2015 року до 2016 воював у зоні АТО. До великої війни чоловік працював будівельником. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну пішов добровольцем на фронт.

"У перші дні великої війни він добровільно пішов до місцевого військкомату, аби стати на захист своєї Батьківщини. Одразу хотів служити в теробороні, а потім вирішив, що боронити від ворога рідні кордони треба на фронті", — каже Микола Мацалак.

Військовослужбовець служив в артилерійських військах навідником-гранатометником. Воював на Донеччині. Загинув біля селища Покровське Дніпропетровської області.

Івану Свидюку було 52 роки. У бійця залишилися два сини, дружина, троє внуків, батьки та брат.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок