Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Україна назвала склад на чоловічу естафету в Рупольдингу: повернення лідерів, дебют для Насика

Україна назвала склад на чоловічу естафету в Рупольдингу: повернення лідерів, дебют для Насика

Ексклюзивно
Україна назвала склад на чоловічу естафету в Рупольдингу: повернення лідерів, дебют для Насика
. Денис Насико. Фото: Pavlo Zarovetskyi / biathlon.com.ua

До складу повертаються Артем Прима й Антон Дудченко.

Етап Кубка світу з біатлону в німецькому Рупольдингу прийматиме треті чоловічу й жіночу класичні естафети цього сезону на топрівні. Першими в п'ятницю, 13 січня, свою естафету проведуть чоловіки.

В естафеті на стартовому етапі в Контіолагті чоловіча збірна України посіла дев'яте місце. Вже за тиждень естафета відбулася й у Гохфільцені, де "синьо-жовті" показали 12-й найкращий результат.

Етап у Рупольдингу стартував з чоловічої індивідуальної гонки. Найкращий результат серед українців у ній продемонстрував Денис Насико, що з новим особистим рекордом посів підсумкове 26-те місце.

Читайте також: "Увійти до топ-30 - це сильно". Денис Насико - про новий особистий рекорд на етапі Кубка світу в Рупольдингу

Після вдалого виступу в "індивідуалці" Насико дебютує на чоловічих командних естафетах Кубка світу, що Суспільне Спорт підтвердив тренер збірної Юрай Санітра. У складі української четвірки той бігтиме другим.

Стартовий і заключний етапи в України бігтимуть Артем Прима та Антон Дудченко відповідно. Для обох біатлоністів гонка стане першою на Кубку світу цього року - через стан здоров'я вони в повному обсязі пропустили четвертий етап у словенській Поклюці цього місяця.

Третій етап естафети в Рупольдингу проведе Богдан Цимбал, що з Дудченком та Примою залишається незмінним учасником чоловічих естафет цього сезону.

Склад збірної України на естафету в Рупольдингу

  1. Артем Прима
  2. Денис Насико
  3. Богдан Цимбал
  4. Артем Дудченко

Що відомо

  • Збірна України бігтиме естафету в Рупольдингу під дев'ятим стартовим номером.
  • Початок естафетної гонки в п'ятницю, 13 січня - о 15:25 за київським часом.
  • У загальному естафетному заліку чоловіча збірна естафета в сезоні Кубка світу 2022/23 посідає дев'яте місце з 61 очком. Лідерство утримує збірна Норвегії - 180 очок.
На початок