Костюк у парі з Надалем, "битва центуріонів". Як минув благодійний захід Australian Open, присвячений Україні: відео

Костюк у парі з Надалем, "битва центуріонів". Як минув благодійний захід Australian Open, присвячений Україні: відео

Костюк у парі з Надалем, "битва центуріонів". Як минув благодійний захід Australian Open, присвячений Україні: відео
. Getty Images

Що відбулося в Австралії перед стартом першого Грендслему року.

Організатори першого тенісного Грендслему 2023 року - Australian Open - провели благодійний захід, присвячений Україні, перед початком турніру. Виставкові матчі вечора проходили в рамках ініціативи "Tennis Plays For Peace" ("Теніс грає за мир").

У 2022 році, коли розпочалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну, організатори тенісних Грендслемів вирішили запровадити спеціальні благодійні заходи, спрямовані на підтримку країни та збір коштів на гуманітарні потреби українцям. Останній такий захід відбувся перед стартом US Open-2022.

Читайте також: Надаль, Швьонтек та ейси за 10 тисяч доларів. Як минув благодійний захід US Open, присвячений Україні: відео

Участь у благодійних заходах взяли низка світових тенісистів. Серед них - Рафаель Надаль, Коко Гофф, Марія Саккарі, Франсес Тіафо, Алекс Де Мінор. Україну представляли Марта Костюк і Даяна Ястремська.

Перед початком благодійного заходу було показано невелике відеозвернення. У ньому експерша ракетка України Еліна Світоліна звернулася із закликом підтримки країни, де продовжується повномасштабне вторгнення Росії.

Щодо самого заходу, то він проходив у форматі кількох благодійних матчів. В одному з них Марта Костюк об'єдналася з Рафаелем Надалем - вони протистояли Алексу Де Мінору та ще одній українці Даяні Ястремській.

Ще один матч було анонсовано як "битву центуріонів". Участь у ньому взяли два 98-річні тенісисти: українець Леонід Станіславьский, який потрапив до книги рекордів Гіннесса як найстарший гравець світу, а також австралієць Генрі Янг.

Організатори Australian Open вже зібрали майже 200 тисяч доларів у рамках благодійного заходу. Усі кошти будуть направлені на гуманітарні потреби в Україні через організації ЮНЕСКО Австралія та Global Giving.

Що відомо

  • Основна частина Australian Open цього року стартуватиме в понеділок, 16 серпня.
  • В основну сітку заявлені чотири українки: Ангеліна Калініна, Марта Костюк, Катерина Байндль та Даяна Ястремська. Ще двоє українців - Олексій Крутих та Леся Цуренко - продовжують боротьбу за вихід до турніру.
Читайте також: Двоє українців пробилися до фіналу кваліфікації Australian Open-2023: результати
  • Цього року Australian Open пропустять лідер чоловічого тенісу Карлос Алькарас, а також експерші ракетки світу Наомі Осака та Вінус Вільямс. Продовжує перебувати поза тенісом й Еліна Світоліна, яка у 2022 році народила доньку.
  • Цьогорічний призовий фонд Australian Open складає 76.5 мільйонів доларів і є рекордним в історії турніру. Чемпіони чоловічого й жіночого одиночних турнірів отримають майже 3 мільйона доларів призових.
На початок