Біатлон: Кубок IBU
Біатлон: Кубок IBU
"Вона має дуже великі проблеми". Тренер жіночої збірної України з біатлону - про стан здоров'я Ірини Петренко

"Вона має дуже великі проблеми". Тренер жіночої збірної України з біатлону - про стан здоров'я Ірини Петренко

"Вона має дуже великі проблеми". Тренер жіночої збірної України з біатлону - про стан здоров'я Ірини Петренко
. Ірина Петренко. Фото: biathlon.com.ua

Біатлоністка повернеться лише в кінці біатлонного сезону.

Біатлоністка збірної України Ірина Петренко має проблеми зі здоров'ям, через які повернеться до виступів лише в кінці сезону. Про це в інтерв'ю розповів тренер жіночої збірної України з біатлону Олександр Кравченко.

Ірина Петренко в поточному біатлонному сезоні взяла участь у шести стартах, два з них відбулись на чемпіонаті України з біатлону у Яворові. Біатлоністка на змаганнях у Львівській області стала четвертою у спринті та п'ятою у гонці переслідування.

Через проблеми зі здоров'ям у сезоні 2022/23 Петренко лише одного разу вийшла на старт на етапі Кубка світу з біатлону. Відбулось це на першому етапі у фінському Контіолагті. 30-річна біатлоністка змагалася тільки в естафеті, де посіла 15-те місце в складі української четвірки.

Тренер жіночої збірної України зазначив, що Ірина Петренко наразі не вирішила проблеми зі здоров'ям. Через це до змагань біатлоністка ще не готова.

"Що стосується Іри, то вона має дуже великі проблеми. Думаю, що ми її побачимо лише наприкінці сезону. Не можу зараз відповісти на запитання [з чим пов'язані проблеми зі здоров'ям]. Скажу лише, що має проблеми зі здоров'ям, які потрібно вирішувати. І їй потрібно зайнятися саме цим насамперед. Ми з нею розмовляли, що вона налаштовуватиметься на весняний чемпіонат України для того, щоб потрапляти до команди наступного року", - сказав Олександр Кравченко.

Ще три старти Ірини Петренко у поточному сезоні сталися у Кубку IBU з біатлону. Усі вони були відбулись в італійському Ріднау. Найкращим результатом біатлоністки на цьому етапі стало 23-тє місце у масстарті. За підсумками усіх трьох гонок Петренко займає 51-ше місце у загальному рейтингу Кубка IBU з біатлону.

Попри це покращити свій рейтинг ні у Кубку IBU з біатлону, ні у Кубку світу Ірина Петренко не матиме змоги. За словами тренера жіночої збірної України з біатлону 30-річна біатлоніста повернеться на весняний чемпіонат України.

Хто така Ірина Петренко

  • Ірина Петренко - 30-річна біатлоністка національної збірної України.
  • Учасниця зимових Олімпійських ігор 2018-го та 2022 років. У Пекіні українка посіла сьоме місце в жіночій естафеті, а також показала 11-й найкращий час в індивідуальній гонці.
  • Чотириразова чемпіонка Європи (2012, 2015, двічі - 2018). Віцечемпіонка світу 2017 року в естафеті у Гохфільцені.
  • У попередньому сезоні Ірина Петренко взяла участь у трьох етапах Кубка світу з біатлону. Найкращий результат спортсменки - п'яте місце у естафеті у австрійському Гохфільцені. На минулорічному Кубку IBU з біатлону Петренко стала другою у фіналі жіночого суперспринту.
  • У 2022 році Ірина Петренко взяла участь у зимовій Олімпіаді у Пекіні, де її найкращим результатом стало сьоме місце у естафеті.
На початок