Єноту з Херсона видали російський паспорт

Єноту з Херсона видали російський паспорт

Єноту з Херсона видали російський паспорт
. Херсон. Викрадений військовими РФ з контактного зоопарку єнот. Фото: контактний зоопарк "Страна ЄНОТиЯ"/Facebook

Викраденому окупантами єноту з Херсона видали російський паспорт. Про це 10 січня написали у російських ЗМІ.

"Кримські ветеринари зробили мені щеплення від сказу і видали відразу два паспорти – РФ і міжнародний. (...) Загалом, це було зовсім не боляче, але зате я тепер повноправний Єнот з документами", – йдеться у дописі в одному з Telegranm-каналів.

Раніше єнота окупанти зарахували "курсантом спеціалізованого факультету інформаційної безпеки Мелітопольського державного університету".

Вкрадену тваринку окупанти називають "символом" перемог Росії в Україні. Єнота росіяни часто використовують для своєї пропаганди. Росіяни виправдали вивезення тварин тим, що у разі підриву Каховської греблі острів, на якому знаходиться зоопарк, неминуче змиє потоками води.

Єноту з Херсона
У Херсоні з'явилося графіті з викраденим єнотом. Фото: Сергій Братчук/Telegram

Що відомо про херсонського єнота

Єнота та інших тварин із херсонського зоопарку окупанти перевезли перед відступом із правого берега. Засновник зоозахисної організації UAnimals Олександр Тодорчук повідомляв, що тварин викрадали не звичайні солдати, а російське командування.

Викрадення єнотів із херсонського зоопарку збурило українські соцмережі — він став символом абсурдності війни і російських солдатів, які крадуть усе: від пралок і унітазів до тварин.

Пізніше на сайті петицій до президента зареєстрували прохання, в якому просять обміняти пам’ятник Катерині II в Одесі на викраденого із зоопарку Херсона єнота.

У одному з інтерв'ю міністр культури Олександр Ткаченко, серед іншого, зазначив, що у МКІП не проти ідеї обміняти єнота, а також "евакуйовані" музейні експонати, на пам'ятники Пушкіну та іншим російським діячам.

Навіть самі полонені росіяни висловлюють бажання бути обміняними саме на єнота — відповідне відео на своїй сторінці опублікував перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube.

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок