Двійнята, які вижили в ДТП на окружній у Харкові, наново навчилися ходити

Двійнята, які вижили в ДТП на окружній у Харкові, наново навчилися ходити

Ексклюзивно
Двійнята, які вижили в ДТП на окружній у Харкові, наново навчилися ходити
. Юля та Денис пройшли реабілітацію після ДТП. Січень 2023 року. Фото: Cуспільне Харків

Двійнята Юля та Денис, які вижили після аварії на окружній дорозі Харкова 12 січня 2022 року, але втратили в ДТП матір та батька, пройшли курс лікування закордоном і повернулися додому.

Тітка та опікунка двійні Альона Арутюнян каже: те, що діти можуть бігати по майданчику для ігор, — результат тривалого лікування та реабілітації під керівництвом харківських та іноземних лікарів.

Двійнята, які вижили в ДТП на окружній у Харкові, наново навчилися ходити
Юля та Денис з тіткою Альоною. Січень 2023 року. Фото: Лариса Говина/Cуспільне Харків

"Наш Денис боровся довгий час за життя, переніс декілька операцій. Потім, коли вже стан стабілізувався, дітей перевели до лікарні №17, до травматологічної клініки. Там діти вже продовжували реабілітацію. Реабілітація була болісна", — згадує Альона Арутюнян.

Юля та Денис з тіткою Альоною граються на майданчику. Вони вижили у ДТП 12 січня 2022 року, їхні батьки загинули. Січень 2023 року. Фото: Лариса Говина/Cуспільне Харків
Юля та Денис наново навчилися ходити. Січень 2023 року. Фото: Лариса Говина/Cуспільне Харків

В обох дітей були перелами стегон та забої, у хлопчика — травми голови. Дениса та Юлю наново вчили ходити лікарі 17-ї міської лікарні.

Після початку бойових дій на Харківщині, розповідає Альона, міська рада запропонувала родині виїхати до Швейцарії — Юля та Денис все ще перебували в лікарні. Діти пройшли повне медичне обстеження і комплексну реабілітацію.

Там також вони займалися в басейні, лікувальна фізкультура була
Альона Арутюнянопікунка двійні

"Ми пробули у Швейцарії пів року, діти вже краще себе почували, і як, мабуть, всі, почали сумувати за домівкою. Складно було морально, тому вирішили додому повернутися", — каже опікунка Юлі та Дениса.

За даними харківської обласної прокуратури, у справі про аварію отримані всі необхідні експертизи, розслідування — на фінальній стадії.

Опікунка дітей Альона Арутюнян каже: психологи порадили поки не говорити з дітьми про ДТП та втрату батьків, а налагоджувати їхній емоційний стан.

Що відомо

  • ДТП сталася 12 січня 2022 року. За даними поліції, 34-річний водій автомобіля Kia рухався зі сторони Дергачів в напрямку Білгородського шосе та допустив виїзд на зустрічну смугу руху, де зіткнувся з автомобілем таксі Toyota Camry під керуванням 31-річного чоловіка. Автомобіль таксі прямував йому назустріч по своїй смузі рух. Загинули водій Кіа та подружжя з іншого авто. Хлопчик та дівчинка, які їхали в таксі разом із батьками, отримали численні травми.
На початок