В Рівненському апеляційному суді COVID-19 виявили у п’ятьох працівників

В Рівненському апеляційному суді COVID-19 виявили у п’ятьох працівників

В Рівненському апеляційному суді COVID-19 виявили у п’ятьох працівників
.

У Рівному в апеляційному суді, що на вулиці Драгоманова, коронавірусну інфекцію підтвердили у п’ятьох працівників. Таку інформацію Суспільному озвучив голова суду Олег Полюхович. Він зазначив, що серед хворих суддів немає, режим роботи установи наразі змінювати не планують.

Інформація про вогнище інфекції в суді з’явилась в одному з анонімних Telegram-каналів. Там йдеться, що буцімто однією з версій інфікування є передача вірусу від працівника СБУ. Голова суду це не підтверджує.

– Дійсно, є працівниця режимно-секретного органу. Але там (в анонімному телеграм-каналі,-ред.) написано, що це буцімто нам принесли працівники СБУ. Я би так не говорив, тому що не можна встановити на сьогодні, хто носій. Можливо, я носій чи ви, ця хвороба невивчена і невідомо, як вона і в кого проявляється, – коментує Олег Полюхович.

Голова суду уточнив, що серед хворих також помічник судді, працівниця канцелярії і два технічних працівника. Контактні особи – на самоізоляції. Серед тих, у кого виявили коронавірус, лише одна людина в лікарні, оскільки має супутні захворювання і бути під наглядом їй рекомендували самі медики.

Ми поцікавились, чи будуть у зв'язку із цією ситуацією тестувати суддів.

– Чому надавати перевагу лише суддям? Контактували й працівники, вони нічим не гірші, ніж судді, тому якщо перевіряти – то перевіряти весь колектив. Але ці тести, вони ж недешеві, то витрачати кошти на 80 чоловік… І ще мало часу пройшло, щоб вони показали точні результати. Ми поки що радились і вирішили, що будемо чекати наступного тижня, дивитись, яка буде ситуація і просити Бога, щоб всі були здорові, – каже Олег Полюхович.

Після виявлених випадків захворювання приміщення апеляційного суду продезінфікували.

За словами судді, сама пандемія на розгляд справ вплинула і сторони нерідко клопочуть про перенесення розгляду, посилаючись на карантин та існуючу небезпеку.

Випадок із інфікуванням працівників суду у Рівному – в Україні не перший:

  • Місяць тому в Чернігівському районному суді самоізолювались суддя та секретар судового засідання, усі працівники поліції, які контактували із хворим на коронавірус затриманим. У нього інфекцію підтвердили вже після засідання, сам чоловік повернувся із Польщі.
  • 4 травня у одного з помічників судді Дніпровського апеляційного суду підтвердили COVID-19. Його забрали до лікарні.
  • 6 травня коронавірус підтвердили у помічника судді Бердичівського міськрайонного суду на Житомирщині. Контактні особи самоізолювались.
  • 12 травня 2020 у працівника Дніпропетровського окружного адміністративного суду діагностували вірус COVID-19. Контактні особи також пішли на самоізоляцію.

Нагадаємо, Рівненська область – у переліку 12-ти регіонів держави, які в уряді назвали поки що неготовими до впровадження нового етапу карантинних послаблень. І обласна, і міська комісії вирішили поки що не змінювати існуючих обмежень.

На початок