Українки Монзуль та Стрілецька працюватимуть на матчах ЧС-2023 з футболу серед жіночих збірних

Українки Монзуль та Стрілецька працюватимуть на матчах ЧС-2023 з футболу серед жіночих збірних

Українки Монзуль та Стрілецька працюватимуть на матчах ЧС-2023 з футболу серед жіночих збірних
. Катерина Монзуль та Марина Стрілецька. Фото: AP Photos

Катерина Монзуль працюватиме на своєму третьому Мундіалі в кар'єрі.

Українка Катерина Монзуль судитиме матчі чемпіонату світу з футболу серед жіночих збірних 2023 року. Харків'янка увійшла до офіційного пулу суддів, що був оприлюднений організаторами змагань з ФІФА.

Цьогорічну світову першість уперше в історії жіночого турніру спільно проводитимуть дві країни - Австралія та Нова Зеландія. До фінальної частини змагань вийшли 32 національні збірні, що розпочнуть змагання групового раунду 20 липня.

Для Монзуль прийдешній чемпіонат світу стане третім у кар'єрі. Українці раніше доводилося обслуговувати матчі ЧС-2015 та ЧС-2019, а у 2015-му її призначали на фінальний матч турніру між збірними США та Японії (5:2).

Монзуль - одна з двох українок, що працюватимуть на матчах ЧС-2023. До списку також увійшла Марина Стрілецька, що обслуговуватиме матчі в статусі асистентки головної судді.

Усього до списку арбітринь, що працюватимуть в Австралії та Новій Зеландії, увійшли 53 судді. Серед них - Стефані Фраппар та Ліна Лехтоваара, що спільно з Монзуль увійшли до топ-3 найкращих жінок-рефері минулого року.

Читайте також: Українку Катерину Монзуль визнали однією з найкращих футбольних арбітринь 2022 року: рейтинг IFFHS

Хто така Катерина Монзуль

  • 41-річна футбольна арбітриня з Харкова. Стала першою жінкою-суддею з України, що увійшла до елітної категорії рефері ФІФА.
  • З 2016 року працює на матчах чоловічої української Прем'єр-ліги.
  • У листопаді 2020 року вперше в історії обслуговувала матч чоловічих збірних (Сан-Марино - Гібралтар) у складі української жіночої бригади суддів.
  • У серпні 2022 року стала головною суддею фінального матчу Євро-2022 серед жіночих команд між Англією та Німеччиною.

Що відомо

  • Збірна України не пройшла на ЧС-2023, посівши третє місце своєї групи з п'яти команд у кваліфікації турніру.
  • Востаннє чемпіонат світу серед жіночих збірних проводився у 2019 році, коли збірна США у фіналі здолала Нідерланди (2:0) та виграла свій четвертий титул в історії.
  • Марина Стрілецька спільно з Катериною Монзуль працювала як лінійна арбітриня на фіналі жіночого Євро-2022. Також обслуговувала матчі жіночих Ліги чемпіонів, чемпіонату світу та олімпійського футбольного турніру.
На початок