Супроводжував російську техніку на власному авто: мешканця Сумщини обвинувачують у держзраді

Супроводжував російську техніку на власному авто: мешканця Сумщини обвинувачують у держзраді

Супроводжував російську техніку на власному авто: мешканця Сумщини обвинувачують у держзраді
. Фото: прокуратура Сумської області

Сумська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Суської області, який, за версією слідства, у лютому 2022 року супроводжував російську техніку на власному авто. Про це 7 січня повідомили в пресслужбі прокуратури Сумської області.

Слідчі встановили, що 38-річний чоловік провів понад 120 одиниць російської техніки по території Сумської області в напрямку Києва. Він знав дороги, які ведуть в обхід основних трас та в обхід місць дислокації ЗСУ.

Слідчі вважають, що після звільнення Сумщини від російських військових чоловік продовжував співпрацювати з військовими Росії. Зокрема він збирав дані про місця розташування, кількість та озброєння українських військових у регіоні і передавав через месенджер інформацію своєму куратору.

У серпні під час обшуку вдома у підозрюваного правоохоронці знайшли комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами співпраці з російським куратором, а також 202 патрони, які він зберігав без належного дозволу.

Чоловіку інкримінують вчинення державної зради в умовах воєнного стану та зберігання боєприпасів. Якщо його вину доведуть, йому загрожує 15 років ув'язнення.

Що відомо

  • Чоловіка затримали за підозрою у державній зраді у серпні 2022 року.
  • Сумська прокуратура також направила до суду обвинувальний акт стосовно 33-річного мешканця Шосткинського району за фактом державної зради. За версією слідства, чоловік був агентом спецслужб РФ і передавав дані про дислокацію підрозділів Збройних сил України.
  • 4 листопада суд у Шостці засудив до 15 років позбавлення волі за державну зраду 48-річного мешканця Шостки.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок