На лівобережжі Херсонщини російські окупанти посилили тиск: розшукують людей, які передають дані ЗСУ

На лівобережжі Херсонщини російські окупанти посилили тиск: розшукують людей, які передають дані ЗСУ

На лівобережжі Херсонщини російські окупанти посилили тиск: розшукують людей, які передають дані ЗСУ
. Військові РФ в тимчасово окупованому Криму. Фото: УНІАН

На тимчасово окупованій території Херсонської області російські окупанти суттєво посилили тиск на мирне населення і проводять рейди, щоб виявити людей, які передають дані про них ЗСУ. Про це у коментарі Суспільному розповів перший заступник голови облради Юрій Соболевський.

"Це постійні рейди, постійні обшуки у людей. Є інформація підтверджена, що проводили арешти людей, які, як вони думають, допомагають ЗСУ або ж просто мають активну проукраїнську позицію", — розповів Соболевський.

За його словами, жителі лівобережжя Херсонщини, дуже налякані.Вони розуміють, що за кожне слово вони можуть потрапити до катівні, за кожну необережну фразу у листуванні в телефоні під час перевірки їх можуть затримати, говорить Соболеський.

"Вони фактично позбавлені можливості виїхати з цих територій, тому що Василівка зараз закрита на виїзд на нашу територію росіянами. І залишається тільки напрямок через Крим", - пояснив заступник голови облради.

Що відомо

  • Російська армія зранку 6 січня обстріляла один з підрозділів ДСНС у Херсоні. Є загиблі та поранені, повідомив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Крук в Telegram.
  • Зранку 5 січня російські окупанти обстріляли центральну частину Херсона – влучили в будинок. Від отриманих поранень на місці загинув чоловік.
  • 5 січня російські військові обстріляли Чорнобаївку та Комишани на Херсонщині. Внаслідок обстрілів пошкоджені будинки, автомобілі, сільськогосподарські приміщення, лінії електропередач та газопровід. Четверо поранених.
  • Російська армія пробує перевірити на міцність Сили оборони і запускає в акваторію Дніпра, на острови поблизу Херсона диверсійно-розвідувальні групи. Про це в етері загальнонаціонального марафону заявив начальник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрін.

Читайте також

У Каховці російські окупанти проводять рейди по вилученню гривні

317 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок