Франківська лікарня отримала допомогу з Китаю

Франківська лікарня отримала допомогу з Китаю

Франківська лікарня отримала допомогу з Китаю
.

Допомога із китайського міста Наньнін прибула до центральної міської клінічної лікарні в Івано-Франківську. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

"Ми отримали халати, окуляри, маски. Дякуємо нашим друзям та партнерам з Китаю", - сказав міський голова.

Загалом, за словами Руслана Марцінківа, ситуація із хворими у міських лікарнях стабільна. Зокрема, сьогодні у міські медичні заклади поступило восьмеро пацієнтів. В Івано-Франківській ОТГ за час пандемії зафіксували 371 випадок захворювання на COVID-19. Померли 29 людей, ще по двох випадках чекають результатів ПЛР-дослідження.

У ЦМКЛ та міській лікарні № 1 перебуває 167 пацієнтів. Одужали 134 людини. В обласному легеневому центрі лікується 17 франківців, ще 14 пацієнтів зараз - в обласній інфекційній лікарні.

Нагадаємо, ще у лютому цього року мер міста Наньнін звернувся до Руслана Марцінківа та попросив допомогти у боротьбі з коронавірусом. Для цього Івано-Франківськ спрямув 150 тисяч гривень, щоб закупити медичні засоби захисту для боротьби із коронавірусом в китайському місті. Згодом Руслан Марцінків отримав лист-подяку за допомогу у боротьбі з COVID-19 від жителів міста Наньнін. Допомогу для Івано-Франківська китайські партнери з міста Наньнін вислали на початку травня.

На початок