Близько двох десятків машин пошкоджені через влучання армією РФ в тролейбусне депо у Херсоні

Близько двох десятків машин пошкоджені через влучання армією РФ в тролейбусне депо у Херсоні

Близько двох десятків машин пошкоджені через влучання армією РФ в тролейбусне депо у Херсоні
. Херсон, зруйнована обстрілами РФ машина у тролейбусному депо, 4 січня 2023р.Фото: скрін з відео пресофіцера тактичної групи "Грім" (Херсон) Дмитра Плетенчука.

Російська армія обстріляла комунальне підприємство, яке забезпечувало перевезення херсонців електротранспортом. В один тролейбус влучив снаряд, ще два поруч – зачепило рикошетом, в інших – вибиті вікна. Загалом з 51 тролейбуса, пошкоджена половина. Також руйнувань зазнали будинки, які знаходяться поблизу депо.

За словами пресофіцера тактичної групи "Грім" (Херсон) Дмитра Плетенчука, тепер окрім зруйнованих лінії електропередач, знищені ще й самі тролейбуси.

Керівниця Херсонської МВА Галина Лугова говорить, що постраждали близько двох десятків тролейбусів, три з них — відновленню не підлягають. У решти машин, які знаходились у парку хвилею винесено всі вікна.

Також російські снаряди влучили в адмінбудівлю та цех підприємства. Там повилітали вікна та пошкоджена покрівля. Травмованих працівників немає. Адже з моменту деокупації Херсона тролейбуси на лінії не виходили, а працівники – у простої. Містян зараз перевозять автобусами.

"Працює автобусний автопарк і згідно з графіком відбувається рух автобусів містом. Херсонці забезпечені автобусами і перевезення відбувається, надалі будемо працювати над питанням придбання нових тролейбусів", — каже керівниця МВА.

У сусідніх з тролейбусним депо будинках потрощені вікна та вибите скло. Місцеві жителі продовжують вимітати з дворів бите скло та розчищати квартири.

Херсонка Тетяна Ананченко розповіла, що коли вийшли з підвалу, побачила наслідки обстрілів.

"Було дуже гучно. Мій балкон повністю розбитий і в кімнаті теж нема скла. Тепер я сплю у підвалі, іншого вибору немає, в мене немає де спати", — каже жінка.

Під російський обстріл потрапив також багатоквартирний будинок, де проживає херсонка Вероніка Волкова. Жінка розповіла, що спочатку нічого не було чутно, а потім в кімнату залетів уламок.

"Спочатку побачила, що у мене в рамі пробита дірка, а потім скрізь жалюзі побачила величезне помаранчеве сяйво. Я не одразу зрозуміла, що відбувається, просто встигла відійти в коридор і тут все почалось. Два сильних були вибухи, потім ще декілька, мені здалося що було шість влучань та було чутно як розривається міна. Я більше як годину просиділа в коридорі", — говорить Вікторія.

За даними обласної військової адміністрації, 3 січня Херсон російські військові обстріляли 30 разів. Гатили з артилерії, градів, мінометів. Дві людини загинули, п'ятеро — отримали поранення.

Що відомо

  • 3 січня російська армія обстріляла територію комунального підприємства "Херсонелектротранс". Три тролейбуси дуже пошкоджені, ще у двадцяти, які стояли поруч, повилітали вікна.

Читайте також

Для відновлення двох ключових підстанцій на Херсонщині необхідні 270 мільйонів грн — обленерго

У Херсоні долають наслідки обстрілів російськими військами

315 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок