У справі про загибель дитини на спортмайданчику в Харкові — ще один підозрюваний

У справі про загибель дитини на спортмайданчику в Харкові — ще один підозрюваний

У справі про загибель дитини на спортмайданчику в Харкові — ще один підозрюваний
. Unsplash

Начальницю дільниці комунального підприємства підозрюють у вбивстві через необережність і підбурюванні до порушення.

Про це Суспільному повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

За його словами, підозру начальниці вручили 20 травня.

Працівницю КП підозрюють за статтями: вбивство неповнолітнього через необережність та підбурювання іншого співучасника до порушення під час будівництва правил безпечної експлуатації споруд (ч. 1 ст. 119, ч. 4 ст. 27 та ч. 2 ст. 275 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, начальниця дільниці КП з обслуговування модульного містечка надала вказівку працівникам ТОВ, які виконували роботи з будівництва спортивного майданчика, не закріплювати на ґрунті ворота для мініфутболу.

21 травня прокуратура направила до суду клопотання про обрання підозрюваній запобіжного заходу. За словами Чубенка, у суді проситимуть взяти жінку під цілодобовий домашній арешт без відсторонення від посади.

Підозрюваній може загрожувати до 5 років позбавлення волі.

Що відомо

  • 13-річний хлопець помер на футбольному полі біля модульного містечка у 2017 році.
  • За версією слідства, під час будівництва майданчику підрядник порушив правила безпечної експлуатації споруд, а директор товариства не проконтролювала якість роботи. У вересні 2019 року директору товариства повідомили про підозру.
  • 13 травня стало відомо, що у службовій недбалості підозрюють директора КП "Харківспецбуд" Богдана Долину. На думку прокуратури, він не забезпечив безпечної експлуатації споруди, "яка була розташована на ввіренній комунальному підприємству, яке він очолює, земельній ділянці".
  • 15 травня 2020 року підозрюваному у недбалості, що призвела до смерті підлітка у Харкові, обрали запобіжний захід у вигляді у вигляді нічного домашнього арешту на два місяці.
На початок