Підозрюваному у недбалості, що призвела до смерті підлітка у Харкові, обрали запобіжний захід

Підозрюваному у недбалості, що призвела до смерті підлітка у Харкові, обрали запобіжний захід

Підозрюваному у недбалості, що призвела до смерті підлітка у Харкові, обрали запобіжний захід
. Фото: Суспільне/Світлана Стеценко

Директора КП "Харківспецбуд" Богдана Долину, якого підозрюють у службовій недбалості, що призвела до смерті 13-річної дитини, обрали захід, не пов'язаний із триманням під вартою.

Суд задовольнив клопотання прокуратури і обрав посадовцю запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту на два місяці, повідомляє кореспондентка Суспільного.

Підозрюваний своєї провини на засіданні не визнав. За його словами, футбольні ворота на спортмайданчику модульного містечка не підпорядковуються його підприємству.

"Футбольне поле не є на балансі нашого комунального підприємства. На нашому балансі є металоконструкції, з яких побудували це модульне містечко... Тому я вважаю, що ця підозра не є обґрунтованою. Я не вважаю, що я винен", — сказав Долина під час засідання.

Фігурант справи має перебувати вдома з 22:00 до 6-ї ранку. Чи оскаржуватиме рішення суду, поки не визначалися, повідомила Суспільному захисниця Долини Олена Гребенюк.

Слідство ведуть за чотирма статтями: вбивство, вчинене через необережність, підбурювання у вчиненні злочину, порушення правил, що стосуються безпечної експлуатації споруд, що спричинило загибель людини і службова недбалість.

Що відомо

  • За версією слідства, у 2015 році керівництво харківського КП звернулося до Німецького товариства міжнародного співробітництва, щоб встановити спортмайданчик у модульному містечку. У тендері перемогло ТОВ, яке уклало угоду з Німецьким товариством. Під час будівництва підприємство-підрядник порушило правила безпечної експлуатації споруд, а директор товариства не проконтролювала якість роботи, вважає прокуратура.
  • 12 вересня 2019 року директору товариства, яке виступало виконавцем будівельних робіт, повідомили про підозру.
  • 13 травня стало відомо, що у недбалості підозрюють і директора КП "Харківспецбуд".
  • У грудні 2019 року слідче управління завершило досудове розслідування.
  • 26 грудня 2019 року обвинувальний акт за ч. 2 ст. 275 КК України (порушення правил, що стосуються безпечної експлуатації споруд, що спричинило загибель підлітка) направили до Комінтернівського районного суду Харкова для розгляду по суті.

Автори: Світлана Стеценко, Юлія Давидова

На початок