Одиноким матерям та малозабезпеченим сім'ям Одещини надаватимуть грошову допомогу від ООН: як отримати

Одиноким матерям та малозабезпеченим сім'ям Одещини надаватимуть грошову допомогу від ООН: як отримати

Одиноким матерям та малозабезпеченим сім'ям Одещини надаватимуть грошову допомогу від ООН: як отримати
Фото ілюстративне. Джерело: pixabay

В Одеській області вразливі верстви населення, зокрема одинокі матері та малозабезпечені сім'ї, можуть отримати грошову допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН. Про це 3 січня повідомили в Одеській міській раді.

Виплачуватимуть щомісяця 2 220 гривень на людину (до п'яти людей) протягом трьох місяців. Оформити допомогу може будь-який член сім’ї віком від 18 років. Також рекомендують під час реєстрації для розширених сімей вказати окремих одержувачів коштів, використовуючи принцип нуклеарної сім'ї.

"Приклад: літні батьки, їх дві дорослі дочки та дві онуки — по одній дитині на кожну доньку. Це той випадок, коли разом живуть три нуклеарні сім’ї. Таким чином, кожна нуклеарна сім’я повинна бути подана окремо, і для такої розширеної сім’ї має бути визначено принаймні три основних реципієнти (люди, які отримуватимуть кошти, — прим. ред.), — пояснили у повідомленні міської ради.

Як отримати допомогу від ООН одиноким матерям та малозабезпеченим сім'ям

Заявку на отримання коштів можна оформити самостійно. Представникам цільових груп надішлють SMS з посиланням на самостійну реєстрацію, де потрібно буде вказати ім’я, прізвище, дату народження, ідентифікаційний номер членів сім'ї, номер телефону, розмір домогосподарства та поточну адресу. Після чого людина отримає повідомлення з номером та сумою переказу, валютою (гривня) та країною, з якої здійснено переказ (Італія).

Якщо у людини немає телефону, вона при реєстрації вказує свою адресу, за якою отримає код та інформацію в конверті.

Код для отримання коштів діятиме протягом 30 днів. За цей час людина повинна відвідати будь-який із центрів Western Union або відділення банків-партнерів Western Union.

Читайте також

  • Як переселенцям оформити житлову субсидію
  • Одеському геріатричному будинку-інтернату передали генератор
  • Що буде з курсом долара у 2023 році: прогноз від одеського економіста

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок