Що буде з курсом долара у 2023 році: прогноз від одеського економіста

Що буде з курсом долара у 2023 році: прогноз від одеського економіста

Ексклюзивно
Що буде з курсом долара у 2023 році: прогноз від одеського економіста
. Долари. Фото: УНІАН

Ціна за долар у 2023 році не зміниться та складатиме 42 гривні. Про це в коментарі Суспільному повідомив економіст Едуард Каражія. Немає жодної економічної підстави на те, що долар стане дорожчати, але і дешевшати він не буде.

За словами Каражії, курс долара наразі підтримується штучно і формується не Нацбанком, а в Офісі Президента.

"Ми бачимо, як відбувається реакція на кадрові зміни тих, хто не хоче робити його штучним, а не економічно обґрунтованим. Яскравий приклад – надходження в країну валюти достатньо в більших розмірах ніж коли-небудь. Тільки за грудень однієї матеріальної допомоги надійшло майже шість мільярдів доларів. Це ніяк ні на копійку не відобразилося на курсі долара, такого бути не може, він має явно стати трохи дешевшим", — розповідає експерт.

Чи буде долар в Україні по 50 гривень

До інформації про долар по 50 гривень економіст закликає ставитися критично, аби не викликати зайвого попиту:

"Купівля та продаж валюти в Україні — це серйозний бізнес, де крутяться великі гроші. І як правило в цьому бізнесі заробляють не від того, що долар високий ви маленький, а від того, що висока маржа. А вона виникає тоді, коли у населення виникає паніка", — розповідає Едуард Каражія.

За його словами, зараз попит на валюту не змінюється, адже заробляти більше грошей люди не стали, а дохід у гривні зменшився. Експерт стверджує, що купувати долари, якщо людина живе від зарплати до зарплати, не потрібно. Це має сенс тоді, коли необхідно відкласти кошти на довгострокову перспективу.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок