Війська РФ на лівому березі Херсонщини готуються до оборони — Гуменюк

Війська РФ на лівому березі Херсонщини готуються до оборони — Гуменюк

Війська РФ на лівому березі Херсонщини готуються до оборони — Гуменюк
. Натаіля Гуменюк. Фото: скріншот з відео марафону "Єдині новини"

На Херсонщині на лівому березі Дніпра угруповання російських військ готуються до оборони. Вони постійно передислоковуються, бо постійні ураження Сил оборони у відповідь на їх атаки правобережжя досить результативні. Про це в етері загальнонаціонального марафону сказала керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

За словами Наталії Гуменюк, робота Сил оборони по логістиці росіян також підірвала їх готовність. Проте військ РФ підтягують резерви, дуже маленькими партіями, і готуються до оборони.

"Ми не схильні недооцінювати ворога. Знаємо, що вони можуть бути знесилені кинуті в атаку, тому що їх військово-політичне керівництво не жаліє свого війська ні в якому разі. Тому ми готові до будь-якого розвитку подій. А до місцевого населення, зокрема правобережжя звертаємося, щоб були дуже обережними, оскільки обстріли посилились", — заявила Гуменюк.

Щодо чисельності російських військових на лівобережжі, то їх достатньо багато, каже керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

"Ми не можемо зараз проголошувати цифри, які маємо. Знаємо, що частину вони все ж таки притягнути на схід, де їм потрібна підтримка, оскільки вони втрачають там стрімко. Проте вони усвідомлюють, що їм треба тримати досить потужне угрупування на півдні. Оскільки й тут результати нашої роботи їх в цьому переконують", — говорить Наталія Гуменюк.

Що відомо

  • Російські війська в ніч на 1 січня обстріляли дитячу лікарню у Херсоні. Одна людина загинула, одна — поранена, повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у Telegram.
  • Протягом доби 31 грудня, російські війська 40 разів обстріляли населені пункти Херсонської області з артилерії, РСЗВ та мінометів.

Читайте також

"Результати дуже "смачні". Гуменюк про відповідь Сил оборони на обстріли правобережжя Херсонщини

312 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок