Метро у Харкові: Зеленський розповів, як його почув Кернес

Метро у Харкові: Зеленський розповів, як його почув Кернес

Метро у Харкові: Зеленський розповів, як його почув Кернес
. УНІАН

Президент України Володимир Зеленський розповів про відносини з місцевою владою під час карантину.

Про це він розповів на пресконференції 20 травня, відповідаючи на питання, чи вірить він у народовладдя так, як вірив перед президентськими виборами та чи не вплинули на цю віру історії з Черкасами та Новими Санжарами.

"На селекторі вони всі ставили питання. Говорили, нам треба це, це, тут ви, владо, робите неправильно. Повірте нам. Ми на місцях. Окей! Давайте зробимо. Тут ви, місцеві, будь ласка... Ну як з Харковом. Будь ласка, не відкривайте метро. Ну зараз не можна. Розуміємо, буде транспортний колапс. Але колапс з кількістю смертей гірше! Для кого буде працювати ваше харківське метро? Почули! Один раз хотіли відкрити — почули. Другий раз хотіли — знову нас почули. Що це за боротьба з місцевою владою? Я не розумію!" — сказав Зеленський.

"Ну там Кернес хоча б почув... Тут (у Черкасах — ред.) людина просто вийшла раптом!" — додав президент.

Що відомо

  • Харківський метрополітен закрили для пасажирів через карантин 17 березня.
  • Влада Харкова не раз заявляла, що проситиме Кабмін відновити роботу підземки з обмеженнями.
  • 14 травня Кернес нагадав, що звертався до прем'єр-міністра із проханням відкрити метро, проте відповіді не отримував.
  • У квітні повідомлялося про затримку виплати зарплати у харківському метро.
  • 18 травня президент Зеленський висловив ініціативу дозволити місцевій владі вирішувати, коли відкривати транспорт: "Якщо вже вирішили відкривати транспорт, то треба дозволяти місцевій владі відкривати його там, де вони бачать можливість дотримання безпеки. Люди виходять на роботу, і їм треба дати можливість добиратися. Головне — пам’ятати про безпеку".
  • 19 травня мер Харкова Геннадій Кернес сказав, що підтримує ініціативу президента України Володимира Зеленського про передачу повноважень місцевій владі щодо відновлення роботи транспорту.
  • Як повідомив прем‘єр-міністр Денис Шмигаль, 20 травня на засіданні Кабміну розглянуть можливість відновлення метрополітену з 25 травня, якщо це дозволятиме епідемічна ситуація. "Щодо цього ми працюватимемо спільно з місцевою владою", — повідомив Шмигаль.
На початок