Команда гіду Києвом випустила альбом з українськими колядками

Команда гіду Києвом випустила альбом з українськими колядками

Команда гіду Києвом випустила альбом з українськими колядками
. Суспільне Тернопіль

Проєкт Hey Guide, який є гідом Києва від Public Kitchen, створив альбом автентичних українських колядок "Українське різдвяне багатоголосся", до якого увійшло 13 пісень.

"Цей рік був не таким, як усі. Він був складним, але об’єднувальним. Таким, що відкрив нам наше українство заново. Під кінець цього року нам хотілось залишити щось, що надовго може бути з нами, і подарувати це вам", – розповідають представники проєкту.

Чотири пісні фольк-колективу "Червона калина" записали в селі Лука Київської області. Цей ансамбль заснували ще в 1986 році, він складається з восьми учасниць віком від 65 до 82 років. Ще дві композиції ансамблю "Древо" записали в селі Крячківка, що на Полтавщині.

У самому Києві до запису долучилися фольклорні гурти "Божичі", "Вільце", "Гуляйгород" та співак-краєзнавець Олексій Заєць.

Українська автентична народна пісня неймовірна, але на жаль, багатьма забута.

До альбому, зокрема увійшли колядки "Добрий вечір тобі, пане господарю", "Ой ясна красна" та "По усьому світі стала новина".

"Зробили ми це для того, щоб цього Різдва ми могли слухати наше, справжнє, українське, наповнене мудрістю нашого народу", – додають в організації.

Колядки з альбому можна послухати на стримінгових сервісах Spotify, Apple Music і YouTube Music.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube.

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок