5 із 39 працівників супермаркету «Вопак» в Ужгороді захворіли на COVID-19

5 із 39 працівників супермаркету «Вопак» в Ужгороді захворіли на COVID-19

5 із 39 працівників супермаркету «Вопак» в Ужгороді захворіли на COVID-19
. Оригінальне

Супермаркет «Вопак» на вулиці Яроцькій в Ужгороді працюватиме далі. Про це сказав керівник торговельної мерЕжі в Ужгороді Роман Сарай. За його словами, COVID-19 підтвердили у п’яти із 39 працівників.

Ужгородці Валентина та Дмитро ходять за продуктами у супермаркет «Вопак» на вулиці Яроцькій. Про те, що кілька працівників магазину інфіковані коронавірусом кажуть: ходитимуть сюди й надалі.

«Люди ходять. От і жіночка пішла. Вона теж, напевно не знає. Я не була може тиждень. Ми вже закальонні», — каже Валентина.

«Я ставлюся до цього вірусу так, як і до всіх інших, — каже Дмитро. — Вірус звичайний, як грип. Але люди завжди хворіли, і в паніку впадати не потрібно. Тож, якщо я сюди ходжу, то буду і далі ходити».

За словами керівника супермаркету Романа Сарая, перший працівник «Вопака» захворів на COVID-19 11 травня.

«12-го числа нами була ініційована перевірка всього персоналу. Тобто позмінно, по мірі того, як вони виходили на роботу – 12, 13, 14-го числа було зроблене тестування всього колективу. І навіть тих орендарів, які знаходяться в межах супермаркету. В ході цього тестування виявлено додатково ще 4 хворих».

15 травня супермаркет продезінфікували, каже начальник управління охорони здоров’я ужгородської міської ради Василь Решетар. Фактично на певний час робота супермаркету була призупинена: «Зранку приїхали представники лабораторного центру, зробили заключну дезінфекцію і після того продовжили роботу супермаркет».

У ситуації, що склалася в супермаркеті, Василь Решетар не бачить нічого небезпечного. Контактних 15 чоловік, за його словами, відсторонили від роботи, а сам магазин після дезінфекції, вважає, був чистий.

За порушення санітарних норм у супермаркеті «Вопак» прокуратура Закарпаття відкрила кримінальне провадження, сказала речниця відомства Марина Безега.

«У рамках слідства правоохоронці спільно із залученими фахівцями перевірять стан дотримання санітарних правил і норм у вказаному закладі, а також заходи, які вживалися задля запобігання поширенню COVID-19 серед працівників вказаного закладу, а також ужгородців», — коментує Марина Безега.

Речниця Нацполіції Закарпаття Ганна Дан каже, що будуть встановлені всі обставини: опитані працівники, керівник магазину.

«Про якісь результати говорити зарано. Після її закінчення будемо бачити реальну картину».

За словами Романа Сарая, супермаркет «Вопак» на вулиці Яроцькій в Ужгороді продовжуватиме працювати у звичному режимі.

На початок