Найбільше дерусифікованих топонімів у Сумській та Лебединській громадах — ОВА

Найбільше дерусифікованих топонімів у Сумській та Лебединській громадах — ОВА

У Сумській громаді дерусифікували 212 топонімів, у Лебединській — 138. Це найбільше змінених назв у Сумській області, повідомив Дмитро Живицький 27 грудня.

"Робочі групи територіальних громад сформували понад 1400 пропозицій щодо перейменувань. Більш ніж половина назв, пов’язаних з Росією чи Радянським Союзом вже змінені на українські", — йдеться в повідомленні.

Разом з тим, 16 громад ще не перейменували жодного об’єкта топоніміки. Зокрема, у Миропільській, Річківській, Степанівській, Юнаківській, Дружбівській, Зноб-Новгородській, Свеській, Буринській, Конотопській, Боромлянській, Грунській, Кириківській, Комишанській, Тростянецькій, Чупахівській та Недригайлівській.

З 234 архітектурних об’єктів дерусифіковано 4. Також є 13 пропозицій щодо перейменування населених пунктів. "Місцеві ради ухвалили відповідні рішення, остаточне – за Верховною Радою України", — зазначив Дмитро Живицький.

Що відомо

  • У Ямполі Шосткинського району місцева влада ухвалила рішення перейменувати п'ять вулиць. Зміни до документів мешканці цих вулиць можуть внести за бажанням і безкоштовно.
  • Міський голова Сум підписав рішення про перейменування вулиць громади
  • 22 грудня на позачерговій сесії Сумської міської ради депутати внесли зміни у рішення щодо перейменування вулиць, у частині введення його в дію. Це рішення ухвалили 30 листопада. Тоді вони проголосували за те, що перейменування близько 200 вулиць, провулків та проїздів відбудеться лише після закінчення воєнного стану. Тепер вирішили, що рішення про перейменування вступить в силу одразу після підписання.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок