У США через сніговий шторм загинули 57 людей

У США через сніговий шторм загинули 57 людей

У США через сніговий шторм загинули 57 людей
. Зимовий шторм в Амгерсті, штат Нью-Йорк, 24 грудня 2022 року. Фото: Associated Press

Унаслідок снігового шторму та низької температури в США загинули вже щонайменше 57 людей. Про це повідомляє NBC News.

За даними телеканалу, шторм, що простягнувся від Великих озер поблизу Канади до Ріо-Гранде вздовж кордону з Мексикою, забрав життя щонайменше 57 людей станом на ранок понеділка. Смерті зафіксовані в 12 штатах: Колорадо, Іллінойс, Канзас, Кентуккі, Мічиган, Міссурі, Небраска, Нью-Йорк, Огайо, Оклахома, Теннессі та Вісконсин.

Найбільше загиблих 27 людей в окрузі Ері на заході штату Нью-Йорк. Офіс судово-медичної експертизи в окрузі Ері визначив, що 27 смертей там були безпосередньо пов'язані з хуртовиною.

Мер Баффало Байрон Браун заявив про щонайменше 18 загиблих у місті. За словами Брауна, через хуртовини та крижаний дощ у Баффало без електрики залишилися понад 20 тис. споживачів, проте до середини дня 26 грудня ця кількість скоротилася вдвічі.

Національна метеослужба повідомила, що 26 грудня в аеропорту Баффало випало понад понад 1,2 м снігу.

Губернатор Нью-Йорка Кеті Хочул повідомила, що розмовляла з президентом Джо Байденом і що він "пообіцяв швидко схвалити" запит на федеральне оголошення надзвичайного стану.

Національна метеослужба прогнозує, що "небезпечні умови для подорожей" триватимуть кілька наступних днів і що негода повільно слабшатиме з початком нового року.

Раніше через негоду у США скасували 5 700 авіарейсів. Ще понад 10 тисяч рейсів у США — відклали. Це зокрема рейси авіакомпаній American Airlines, United Airlines, Delta Air Lines і Southwest Airlines. Повідомлялося про 16 загиблих. Через сніжну бурю без світла залишилися 1,5 мільйона будинків.

Читайте також

У Канаді через снігопад з рейок зійшов потяг і сталася масштабна ДТП

На початок