Отримав майже 2,4 млн гривень на продажі неіснуючих медичних масок. У Києві викрито підприємця

Отримав майже 2,4 млн гривень на продажі неіснуючих медичних масок. У Києві викрито підприємця

Отримав майже 2,4 млн гривень на продажі неіснуючих медичних масок. У Києві викрито підприємця
Гроші. Фото: Уніан

Прокурори Дарницької окружної прокуратури Києва викрили директора підприємства, який заволодів майже 2,4 млн грн за реалізацію неіснуючих медичних масок в період пандемії COVID – 19 у 2020 році.

Про це повідомляє пресслужба Київськоїміської прокуратури.

Зазначається, що у березні 2020 року, на початку пандемії COVID – 19 на території України, підозрюваний пропонував купити медичні маски за вигідною ціною. При цьому, слідством установлено, що його підприємство ніколи не займалося продажем медичних масок та не мало потужностей для їх виготовлення.

"Після перерахунку потерпілими грошових коштів директор підприємства на телефонні дзвінки не відповідав та поставку медичних масок не здійснював. У такий спосіб зловмисник заволодів грошовими коштами громадської організації з Вінниці у сумі 1 480 000 грн. та приватного підприємця у сумі 880 000 грн", — йдеться у повідомленні.

Отримав майже 2,4 млн гривень на продажі неіснуючих медичних масок. У Києві викрито підприємця
Фото: Київська міська прокуратура/Telegram

Наразі, за результатами проведених економічних та почеркознавчих експертиз, підприємцю повідомлено про підозру та Дарницьким районним судом м. Києва обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів з можливістю внесення застави у розмірі майже 1, 4 млн гривень. За ч. 4 ст. 190Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах Кримінального кодексу України йому загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Що відомо

У Києві суд оголосив обвинувальний вирок чоловіку, який заволодів коштами громадянина під виглядом обміну валюти. Він викрав 40 тис. євро за допомогою квадрокоптера

Киянка передала 11 тисяч гривень 22-річному "волонтеру", який у березні зголосився доставити гроші для її родичів на окупованій території. Правоохоронці встановили, що він пропрацював у ГО лише тиждень. Раніше чоловік вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнового злочину.

У Києві чоловік приходив до банку з підробленим паспортом та отримав готівки на 300 тисяч гривень.

Правоохоронці затримали трьох шахрайок-ворожок, які виманювали гроші у київських пенсіонерок. Знімаючи "порчу", вони отримали понад 300 000 гривень, майже 20 000 доларів та більше 500 євро.

У столиці правоохоронці затримали зловмисників, які вигадали схему продажу безкоштовних продуктів. На склад із сумнівними товарами поскаржились жителі Оболонського району.

Читайте також

Роздавав російську гуманітарку та здавав односельчан військовим РФ. На Київщині затримали колаборанта

У Росії — вибухи на аеродромі "Енгельс", Україна ініціювала виключення РФ з Радбезу ООН. 306 день війни. Онлайн

На початок