Сергій Притула озвучив "Хоробру казку" від Суспільного

Сергій Притула озвучив "Хоробру казку" від Суспільного

Сергій Притула озвучив "Хоробру казку" від Суспільного
. Фото: пресслужба Благодійного фонду Сергія Притули

Волонтер та засновник однойменного благодійного фонду Сергій Притула озвучив нову історію проєкту Суспільного "Хоробрі казки". Казку "Як волонтери зірки купували" презентували у телеграм-каналі Суспільне Казки та ютуб-каналі "Бробакс".

"Казка чудова, дуже сподобалася і розчулила. Такі казки потрібні. Дітям треба відволікатися на щось добре, особливо у такі часи. Історії волонтерського руху, які зараз творять українці, всі разом спільними зусиллями, — це невигадані історії про добро, підтримку і любов, які перемагають зло, при чому буквально. Дякую за можливість долучитися до доброї справи", — розповів Сергій Притула.

У казці йдеться про волонтерів, які прийшли на допомогу хоробрим воїнам світла проти військ лихого загарбника. Увесь народ об’єднався не допускаючи темряви на своїй землі.

Під час запису Сергій Притула з особливим теплом згадав історії дітей, які у найрізноманітніші способи намагаються допомогти армії: "Я вдячний українським дітям, які так само докладаються до спільної справи і вражають новими й новими способами допомогти ЗСУ: печуть, плетуть браслети, грають у шашки, влаштовують вікторини, малюють і продають картини, щоб зібрати кошти. Наші діти різко подорослішали і докладають усіх зусиль для нашої спільної перемоги. Дякую вам всім за ваш внесок і вашу роботу! Ви великі молодці!".

"Волонтерський рух в Україні — унікальне явище. Тисячі людей щодня невтомно працюють на підтримку нашої армії, на одну спільну мету. У такій простій і зрозумілій казці ми хотіли зафіксувати цю віру та надпотужну силу єднання", — додала Вікторія Мурована, генеральна продюсерка цифрових платформ Суспільного.

Сергій Притула озвучив "Хоробру казку" від Суспільного

Казки нового часу — це терапевтичні історії спільного досвіду українських родин, які правдиво, але делікатно пояснюють дітям нові реалії, що наскрізно присутні в цікавих оповідях зі щасливими завершеннями. Концепти 12 тем, які лягли в основу казок: розлука, підтримка, доброта, дружба, солідарність та інші. Їх пропрацьовували на нетравматичність з авторкою текстів Іриною Виговською, психологинею Маріанною Новаковською та соціологинею Вікторією Бриндзою. Ілюстрації Георгія Сагітова дають простір для уяви кожного, хто слухає казки, асоціативність дозволяє домислити, дофантазувати.

Вмикайте "Хоробрі казки" дітям в укриттях, у довгій дорозі, в евакуації чи вдома під час комендантської години. А також використовуйте як засіб відволікання малят від тривог, викликаних обстрілами і сиренами. Завантажуйте на телефони й планшети і слухайте разом, коли зникає мережа, на телеграм-каналі Суспільне Казки та ютуб-канал "Бробакс", а також на платформах для подкастів (Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, SoundCloud та інші).

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший, Суспільне Культура, супутниковий телеканал Суспільне Новини й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві мовники. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

На початок