Росіяни обстріляли Херсон: десять людей загинули. Що відомо

Росіяни обстріляли Херсон: десять людей загинули. Що відомо

Важливо
Росіяни обстріляли Херсон: десять людей загинули. Що відомо
. Херсон. У центрі міста горять машини від обстрілу військами РФ 24 грудня 2022 р. Фото: Тимошенко/Telegram

Уранці 24 грудня росіяни обстріляли центр Херсона. Попередньо відомо про вісьмох загиблих, 58 людей поранені. Росіяни обстрілювали центральну частину міста з реактивних систем залпового вогню. Також унаслідок обстрілу загорілись 6 автівок, на місце прибули пожежники.

Про жертв та постраждалих повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко: "Загинули люди, зруйновані будівлі. Всі служби працюють, наслідки з'ясовуємо".

Про те, що кількість загиблих зросла до вісьмох людей повідомила Суспільному керівниця міської військової адміністрації Галина Лугова. 58 людей отримали поранення, 18 з них у важкому стані, повідомив в Telegram голова ОВА Ярослав Янушевич.

"Атакували ринок, торговельний центр, житлові будинки, адмінбудівлі – місця, де перебуває найбільше людей. Тут навіть поруч немає військових обʼєктів. Це цілеспрямований удар по мирних людях", – написав він.

Перший заступник голови облради Юрій Соболевський повідомив Суспільному, що росіяни обстрілювали центральну частину міста: район центрального ринку та магазин "Сільпо".

"Враховуючи, що це вихідний день, там були люди й, на жаль, в нас є загиблі, є велика кількість поранених. Зараз їм надається медична допомога. Це був просто терористичний акт, жодних військових цілей там не було, жодних навіть об'єктів критичної інфраструктури так само поруч не було. Це був просто свідомий терористичний акт", — сказав Соболевський.

ДСНС повідомила, що внаслідок обстрілу центра Херсоні із реактивних систем залпового вогню зайнялися 6 легкових автомобілів. Рятувальники протягом 40 хвилин ліквідували пожежі. Кількість загиблих та постраждалих уточнюється.

Херсонська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом обстрілу російськими військами Херсона 24 грудня.

У відомстві називають кількість загиблих вісім людей, ще 17 отримали поранення. Обстріли міста тривають, йдеться в повідомленні.

Станом на 17:00 Херсона тривають, повідомили кореспонденти Суспільного та керівник пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков. За його словами, через це дані про загиблих і поранених можуть бути не остаточними.

"Вони продовжують обстріли, продовжують гатити по мирних кварталах, по центру. І цей жах продовжується", – каже Толоконніков.

Внаслідок обстрілу військовими РФ Херсона станом на вечір кількість загиблих збільшилася до десяти, про це заявив в ефірі загальнонаціонального марафону керівник Херсонської ОВА Янушевич. Поранених людей 55. Серед поранених та загиблих дітей немає.

Кількість поранених людей від обстрілів Херсона зросла до 68 людей, повідомляє Херсонська міськрада.

Обстріл Херсона росіянами засудили посол США Бріджит Брінк, президент Зеленський та глава МЗС Кулеба.

"Святвечір. Російський терористичний удар по Херсону призвів до численних жертв серед мирного населення. Поки сім'ї в Європі, Північній Америці та інших країнах готують святкові вечері, подумайте про Україну, яка зараз бореться зі злом. Ми потребуємо вашої активної та довготривалої підтримки, щоб перемогти", – йдеться в дописі міністра закордонних справ України.

Читайте також: Обстріл Херсона, Конгрес США ухвалив 45 млрд для України, у Києві зупинять трамваї та тролейбуси. 304 день війни. Онлайн

Що відомо

  • За добу 23 грудня російська армія з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів та танків 71 раз обстріляла Херсонщину. Загинули п'ятеро людей, 17 отримали поранення. Серед поранених шестирічна дівчинка.
  • Вранці 23 грудня війська РФ обстріляли Херсон з реактивних систем залпового вогню. Загинули двоє людей, пошкоджені житлові будинки, об’єкти критичної інфраструктури.

Читайте також

304 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Нерозірваний снаряд у дитсадку та побиті багатоповерхівки – наслідки обстрілів Херсона за добу

Опитування: 89% українців вірять у повернення всіх окупованих територій

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок