Бюджет Чернігівщини: Чаус про фінансові підсумки та плани на 2023 рік

Бюджет Чернігівщини: Чаус про фінансові підсумки та плани на 2023 рік

Бюджет Чернігівщини: Чаус про фінансові підсумки та плани на 2023 рік
. ФОТО: Getty images (ілюстративне)

Річний план доходів обласного бюджету на 2022 рік не буде виконаний. А бюджет на наступний, 2023 рік, вже прийнятий та становить понад 2,5 мільярди гривень. Про це повідомив начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, недостача обласного бюджету на 2022 рік очікується на рівні 4-5% власних доходів.

Однак, до кінця року очікуються додаткові надходження в обласний бюджет. Це дозволить отримати орієнтовно 50 мільйонів. Їх направимо на першочергові видатки – зарплати та енергоносії”.

Щодо бюджету на 2023 рік, то, пише Чаус, через воєнний стан в країні його затвердили розпорядженням начальника ОВА. Однак, Програми, що лягли в його основу, попередньо узгоджені на відповідних комісіях обласної ради та затверджені на засіданні обласної ради.

“Бюджет збалансований між доходами й видатками та становить понад 2,5 мільярди гривень (2 568 434,8 тисяч гривень). З них власні доходи – трохи більше 1,5 мільярдів, що лише на 8% більше очікуваного виконання доходів цього року. 90,6%, захищені статті, зокрема майже 79% піде на зарплати та енергоносії”.

Він додає, що особлива увага на забезпечення цивільного захисту населення та захисників. А цільовий резервний фонд на рівні минулого року.

“Розвиткова складова обласного бюджету критично низька. Та все ж, враховуючи війну, вдається закрити першочергове”, йдеться в повідомленні.

Бюджети громад

По області в цілому до минулого року додатково надійшло 1,552 мільярди гривень власних доходів місцевих бюджетів. У найбільш постраждалих від російської агресії громадах, доходів мінус 203 мільйонів гривень до минулорічного.

Станом на вчора (22 грудня, ред.) 22 територіальні громади вже виконали річний план. У 30 громад доходи вищі, ніж у 2021 році.

Читайте також

"Підтримка військових частин, ремонти доріг та тротуарів": у Ніжині ухвалили бюджет на 2023 рік

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок