При обстрілах Херсона окупанти застосували боєприпаси запалювальної дії

При обстрілах Херсона окупанти застосували боєприпаси запалювальної дії

При обстрілах Херсона окупанти застосували боєприпаси запалювальної дії
. Херсон. Будинок згорів внаслідок обстрілів РФ, 21 грудня 2022 Фото: Суспільне Херсон

Російські окупанти знову обстріляли середмістя Херсона. Використовували навіть боєприпаси запалювальної дії. Наслідки обстрілів бачили кореспонденти Суспільного.

Ракета влучила в житловий будинок. У цей час, розказує Євген Мірошниченко, його вітчим сидів на кухні і побачив, як через вікно в кімнату полетіла ракета. Від вибухової хвилі господар впав, але зміг самостійно вибратися з-під завалів. Зараз чоловік у лікарні.

"Сказали, що він народився у сорочці. У нього тільки два ребра зламано. На обличчі є подряпини. І на нозі є рана. Її перебинтували. Ходити може", розповідає Євген.

обстріли
Херсон. Зруйнований будинок внаслідок обстрілів РФ в середмісті, 21 грудня 2022 Фото: Суспільне Херсон

Майже одразу після вибуху зайнялася будівля. Гасили понад 3 години. Будинок згорів повністю. Вибуховою хвилею також пошкоджені будинки навпроти. Окупанти обстрілюють щодня, говорить Тамара Наболотна. Посічені фасади, пошкодженні вікна, дахи майже в кожному будинку. Від цього обстрілу у жінки побило сонячні панелі.

"Я прийшла з роботи. Почала викладати продукти з сумки. Коли бачу, вибух сильний. А потім шматки ракети літають на подвір‘ї. І якесь полум‘я летіло. Це фосфор. Запах був одразу хімічний", згадує Тамара Наболотна.

Обстріляли і сусідні вулиці. На одній з-під землі стирчать залишки ракети. На інших від обстрілів виникли загоряння.

обстріли
Херсон. Нерозірваний снаряд, який застряг в асфальті, 21 грудня 2022 Фото: Суспільне Херсон

"Слід зазначити, що також сьогодні були застосовані боєприпаси запалювальної дії, які зроблені для того, щоб створювати пожежі. Саме тому маємо сьогодні багато домівок, які постраждали саме від цього виду боєприпасу і саме тому сталося десяток пожеж на вулицях Херсона", повідомив пресофіцер комендатури оборони міста Херсон Дмитро Плетенчук.

обстріли
Херсон. Вирва від російського снаряду, 21 грудня 2022 Фото: Суспільне Херсон

Війська РФ не припиняють обстрілювати місто, розказує керівник пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков. По житловим кварталам і об‘єктам інфраструктури гатить з артилерії, РСЗВ, мінометів та танків.

"На жаль, маємо жертви серед цивільного населення. Минулої доби росіяни вбили одну людину, шість людей отримали поранення різного ступеня тяжкості", говорить Толоконніков.

Що відомо

  • Протягом доби 20 грудня російська армія з артилерії, РСЗВ, мінометів та танків 71 раз обстріляла Херсонщину. Загинула людина, шестеро — поранені.

Читайте також

На Каховському напрямку російські окупанти готують провокації — Гуменюк

У Чаплинці на Херсонщині Сили оборони знищили пункт дислокації російських військ

301 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок