Сили оборони відбили наступ РФ на Луганщині, Херсонщина під постійними обстрілами. Як минула ніч в регіонах

Сили оборони відбили наступ РФ на Луганщині, Херсонщина під постійними обстрілами. Як минула ніч в регіонах

Чоловік йде вулицями Бахмута, 17 грудня 2022 року
. Місцевий житель йде вулицею Бахмута, Донецька область. 17 грудня 2022 року. Фото: AP

Російські військові не припиняють обстрілювати деокуповані території Херсонської області, зокрема й житлові райони Херсона. На Луганщини підрозділи Сил оборони України відбили наступи окупантів на кілька населених пунктів.

Про це станом на 9 ранку повідомили Суспільному у зведенні військово-цивільних адміністрацій.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула на Волині, Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Кіровоградській, Хмельницькій, Одеській, Чернівецькій, Львівській, Тернопільській областях, а також на Полтавщині, Вінничині, Житомирщині, Черкащині та Київщині.

Чернігівщина: за минулу добу — 5 обстрілів по Новгород-Сіверському району із артилерії, САУ та мінометів. Без жертв. Пошкоджено лінію електропередач, без електроенергії 3 села. Зранку — обстріл біля околиці села Михальчина Слобода, Новгород-Сіверський район. Без жертв та руйнувань.

Сумщина: сьогодні вночі по м. Середино-Буда Шосткинського району здійснено мінометний обстріл, пошкоджено дах одного нежитлового будинку, обірвані лінії електропередач. Інформація про постраждалих уточнюється. Вчора ввечері — артилерійський обстріл Зноб-Новгородської громади Шосткинського району.

Внаслідок обстрілу загорілася майстерня аграрного ліцею, пошкоджено 3 легкових авто, трактор та автобус. Інформація про постраждалих уточнюється.

За минулу добу — 83 удари, під обстрілами були Великописарівська, Краснопільська, Миропільська, Юнаківська, Хотінська та Шалигинська громади.

Запорізька: за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Новоандріївка, Ольгівське, Малі Щербаки, Червоне, Степове, Плавні, Оріхів, Дорожнянка, Чарівне, Мала Токмачка, Залізничне, Новоданилівка, Новомиколаївка, Білогір'я, Тимирівка, Кам'янське. Є руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів РФ. Деталі уточнюються.

Дніпропетровщина: неспокійно знову було на Нікопольщині, росіяни обстріляли з важкої артилерії Мирівську та Покровську громади. Минулося без постраждалих. У Покровській громаді пошкоджені з десяток приватних будинків та господарських споруд, два газогони та лінія електропередач. У Мирівській громаді наслідки обстрілу з’ясовуються.

Харківщина: російські військові продовжують обстрілювати мирне населення області у прикордонних територіях. Минулої доби під вогнем окупантів перебували міста Куп'янськ і Вовчанськ та села Вовчанської громади. Попередньо — без постраждалих.

Внаслідок обстрілу смт Дворічна Куп'янського району сталася пожежа в житловому будинку. Цієї ночі в Ізюмському районі був обстріляний цивільний об'єкт промисловості в смт Андріївка, сталася масштабна пожежа. Попередньо – без жертв.

Луганщина: підрозділи Сил оборони України відбили атаки ворога в районах Стельмахівки, Червонопопівки.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах Новоселівського, Стельмахівки, Макіївки, Площанки, Червонопопівки і Діброви.

Шпиталі окупантів на Луганщині переповнені – не вистачає ліжок, речей, медичного персоналу, ще три цивільні лікарні передані на потреби бойовиків. Через значні втрати загарбники продовжують перепрофілювання лікарень у військові шпиталі.

Донеччина: вночі — обстріли смт Гостре, пошкоджені електромережі. Постійні обстріли Мар'їнки, Бахмута, Вугледара. Вчора ввечері — ракетний удар по Костянтинівці. Пошкоджені приватні будинки та готель.

Обстріли позицій та окраїн населених пунктів по лінії бойових дій в Очеретинській та Торецькій громадах. Активні наступальні дії в районі сіл Красногорівка, Кам'янка, Веселе а також в районі Невельського.

Ситуація напружена, але контрольована в районі Озорянівки, Курдюмівки, Нью-Йорка; штурмові дії ворога в районі селищ Північне, Південне, Шумів, Дружба, Магдалинівка, Диліївка та м.Залізне. За добу на Донеччині — 3 загиблих, 5 поранених.

Миколаївщина: вчора протягом дня окупанти завдавали артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає. Також вчора ввечері удари були завдані по населених пунктах Куцурубської громади. Постраждалих немає. Наслідки пошкоджень уточнюються.

Херсонщина: військові РФ продовжують обстрілювати населені пункти області вздовж правого берега річки Дніпро. Вогневого впливу зазнали райони населених пунктів: Дудчани, Милове, Чорнобаївка, Антонівка, Микільське, Токарівка. Є руйнації житлових будинків.

Також минулої доби російські окупанти знову атакували центр Херсона, сильно пошкоджено будівлю Херсонської ОВА. Постраждалих немає.

На території тимчасово окупованої Любимівської тергромади з боку окупаційних військ почастішали інтенсивні обстріли населених пунктів громади. Є пошкодження житлових будинків та підсобних приміщень, жертв серед населення немає. У Новокаховській тергромаді від обстрілів зруйновано житловий будинок.

Населені пункти Козацьке і Веселе під постійними обстрілами. Завозиться гуманітарна допомога, планується чергова евакуація.

Продовжується робота, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. На звільненій Херсонщині працює 149 базових та 4 пересувних станцій мобільного зв’язку. Тривають роботи із розчищення доріг та вилучення вибухонебезпечних предметів. Мешканцям громад Херсонщини постійно надають гуманітарну допомогу.

Читайте також

Залужний підтримав посилення покарання за дезертирство, Путін прилетів у Мінськ до Лукашенка, 300 день війни. Онлайн

На початок