Бібліотекарям на Чернігівщині дозволили вийти на роботу, але книжки видавати вони не можуть

Бібліотекарям на Чернігівщині дозволили вийти на роботу, але книжки видавати вони не можуть

Бібліотекарям на Чернігівщині дозволили вийти на роботу, але книжки видавати вони не можуть
. UA: Чернігів

Бібліотекарям на Чернігівщині дозволили вийти на роботу, але відвідувачів приймати поки що вони не можуть. Про це сказав Андрій Подорван, заступник голови облдержадміністрації.

«Виявляється, виникло питання: яким чином проводити дезінфекцію книжок. І, якщо чесно, відповіді на це питання ми ще від Міністерства охорони здоров’я не отримали».

За словами Андрія Подорвана, видавати й приймати книжки бібліотекарі не будуть – через ризик інфікуватися CОVID-19.

«Ми звернулися з листом до Міністерства охорони здоров’я і чекаємо роз’яснення від Міністерства культури», - каже Андрій Подорван.

Якщо книгу не повернули до бібліотеки вчасно через карантин – штрафи на читачів накладатися не будуть, оскільки це – форс-мажорні обставини, пояснив Подорван.

Людмила Зіневич, директорка Чернігівської бібліотечної системи, розповіла, що з початком карантину бібліотеки перейшли в режим онлайн: проводять флешмоби, пропагують якісну літературу. В соцмережах читачі обговорюють книги, діляться враженнями. За її словами, в онлайн-сфері роботи якраз побільшало. Бібліотекарі наразі частково працюють дистанційно.

Замовлення бібліотеки також приймають - телефоном чи на електронну пошту.

«Видаємо відповідно до дотримання умов карантину - на порозі бібліотеки. Рукавички, маска – обов’язкові».

«Ми не приймаємо назад книжки поки що. Коли запустимо роботу – є певна методика. Вони відлежуватимуться два тижні в окремих приміщеннях», - каже Людмила Зіневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залік у Viber, консультація у Zoom, екзамен у Skype: як чернігівські студенти складають сесію онлайн

На початок