Тест: чемпіонат 1
Тест: чемпіонат 1
Хорватія стала бронзовим призером ЧС-2022 після перемоги над Марокко: результат

Хорватія стала бронзовим призером ЧС-2022 після перемоги над Марокко: результат

Хорватія стала бронзовим призером ЧС-2022 після перемоги над Марокко: результат
. AP

Третя медаль світової першості в історії "Картатих".

Збірна Хорватії стала бронзовим призером чемпіонату світу-2022 з футболу. У матчі за третє місце змагань у Катарі команда Златко Далича мінімально здолала Марокко - 2:1.

Обидві команди зазнали своїх перших поразок на Мундіалі у півфіналах. Шансів хорватам не залишила Аргентина (0:3), натомість сенсаційну ходу марокканців турнірною сіткою вдалося зупинити тільки чинним чемпіонам світу з Франції (0:2).

Хорватія та Марокко в груповому раунді ЧС-2022 провели свій перший очний матч в історії. Поєдинок першого туру закінчився з рахунком 0:0.

Читайте також: Хорватія та Марокко повторили унікальне досягнення "бронзових" матчів ЧС з футболу: що це означає

Як пройшов матч Хорватія - Марокко

Рахунок було відкрито на сьомій хвилині. Хавбек Ловро Маєр розіграв штрафний, після чого Іван Перішич головою спрямував м'яча Йошко Ґвардіолу. Той одним дотиком - теж після удару головою - вразив ворота Боно.

Хорватія
AP

Перевага "Картатих" у рахунку протрималася лише дві хвилини. Марокко відповів своїм голом після стандарту: Хакім Зієш навісив з флангу, після чого хорвати залишили без нагляду у воротарській зоні захисника Ашрафа Дарі - 1:1!

Хорватія
AP

Та результат матчу визначив гол "у роздягальню" у виконанні команди Далича. Міслав Оршич майже з бокової лінії карного майданчика високим ударом поцілив у дальню стійку, від якої м'яч відскочив у ворота Боно.

Хорватія
AP

ЧС-2022. Матч за третє місце

Хорватія - Марокко 2:1

Голи: Ґвардіол, 7, Оршич, 42 - Дарі, 9

Що відомо

  • Збірна Хорватії втретє стала медалістом чемпіонатів світу з футболу. У 1998 році хорвати теж здобували "бронзу", у 2018-му - "срібло".
  • У неділю, 18 грудня, чемпіон світу визначиться у фінальному матчі між збірними Аргентини та Франції. Початок гри - о 17:00 за київським часом.
  • Головний тренер Хорватії Златко Далич за підсумками півфінального матчу з Аргентиною оголосив, що продовжить роботу зі збірною щонайменше до Євро-2024.
Читайте також: "Мета - вихід на Євро-2024". Златко Далич - про майбутнє в збірній Хорватії та виліт у півфіналі ЧС-2022 від Аргентини
На початок